Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ 2009 ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΑΡΙ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 ΔΕΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΤΑΒΛΟΥ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΨΗ ΑΓΩΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ; ΓΙΑΤΙ; (11-7-2012)


www.papaphotis.org 

Γνωρίστε την Αλήθεια, ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ


ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ 2009 ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΑΡΙ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 ΔΕΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΤΑΒΛΟΥ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΨΗ ΑΓΩΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ;  ΓΙΑΤΙ; (11-7-2012)



ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΠΑΠΑΦΩΤΗ


Θα είμαι λακωνικός. Τόσο όσο επιτρέπει η ανάγκη να δώσω ΚΑΘΑΡΗ απάντηση στο σοβαρό ερώτημα που τίθεται στον τίτλο του άρθρου μου. Θα αποφύγω να αναφερθώ και επεκταθώ σε άλλες πτυχές της Τραγωδίας της 11ης Ιουλίου 2011.


Τα όσα ελέχθησαν και εγράφησαν επανειλημμένα για ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ του Προέδρου Χριστόφια δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο Χριστόφιας δικαίως θα εχαρακτηρίζετο ως ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ εάν απετύγχανεν  να κατακτήσει τους στόχους του.  Όμως ο Χριστόφιας μέσα από ΔΥΣΧΕΡΕΙΣ και ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ κατάφερεν να επιτύχει στο ακέραιο τους στόχους που έθεσε για τον εαυτό του ως κομμουνιστής και ως ευπειθής ΘΕΡΑΠΩΝ της Αγγλικής Πολιτικής. Συνεπώς ο Χριστόφιας είναι ΕΠΑΡΚΗΣ και όχι ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ. Έστω και εάν αι μέθοδοι που χρησιμοποίησε, οι ενέργειες που έκαμεν, οι παραλήψεις του, τα λόγια του, η εν γένει νοοτροπία του και συμπεριφορά του όπως ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΑΝ ΛΟΓΟΙΣ & ΕΡΓΟΙΣ, ήσαν, ουκ ολίγες φορές, μη σοβαρές, αστείες, γελοίες, ακατανόητες, κοινωνικά απαράδεκτες ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΕΣ από ένα φυσιολογικό άνθρωπο, μορφωμένο ή αγράμματο, ο οποίος ενδιαφέρεται για το ΣΥΜΦΕΡΟΝ της Πατρίδας του, την αξιοπρέπειάν του και το καλό του όνομα.  

Στην περίπτωση Χριστόφια δύο ήσαν οι Φάροι που του ΚΑΘΟΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ για κατάκτηση των στόχων του:- Ο ένας φάρος ήταν η κομμουνιστική του ιδιότητα. Και ο άλλος ήταν η επιλογή του να υπηρετεί την Αγγλική Πολιτική στο Κυπριακό.

Να επισημανθεί από την αρχή το ότι το ΑΚΕΛ από την ίδρυσή του ήταν ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ των Άγγλων και της Σοβιετικής Ένωσης στην Κύπρο, γιατί οι δύο χώρες είχαν κοινό στόχο για την Κύπρο:- Η μεν Αγγλία δεν ήθελε να γίνει η ΕΝΩΣΗ για να μη χάσει την Αποικία της. Η δε Σοβιετική Ένωση ήταν εναντίον της ΕΝΩΣΕΩΣ, διότι με τη λύση αυτή θα εξέλιπε ο ισχυρός λόγος αντιπαράθεσης Τουρκίας-Ελλάδος, δύο χωρών που ανήκαν στο ΝΑΤΟ, εχθρικήν προς τη Σοβιετική Ένωση στρατιωτική Δύναμη.

Το ΑΚΕΛ εξ άλλου, υπονομεύοντας το έργο της Εθναρχούσας Εκκλησίας η οποία ηγείτο του Αγώνος για Ένωση, εξυπηρετούσε ταυτόχρονα, και την υπονόμευση της Ενώσεως που ήθελαν Αγγλία-Σοβιετική Ένωση, και την υπονόμευση της Χριστιανικής Θρησκείας – πράγμα που ήταν γενικός Στόχος του Διεθνούς Κομμουνισμού.


Με αυτά τα δεδομένα το ΑΚΕΛ έγινε το χαραχαϊδεμένο παιδί των δύο Υπερδυνάμεων, τις οποίες υπηρέτησε ΠΙΣΤΑ εις βάρος της Κύπρου. Σήμερα που η Σοβιετική Ένωση ανήκει στο παρελθόν, το ΑΚΕΛ συνεχίζει να απολαμβάνει τη βρεττανική αγκαλιά. Και, φυσικά, συνεχίζει αμείωτη την εφαρμογή της Αγγλικής πολιτικής στο Κυπριακό εις βάρος του Νησιού.

Ο Χριστόφιας, υλοποιώντας την Αγγλική Πολιτική στο Κυπριακό, εργάστηκε επίμονα και μεθοδικά και πέτυχε την υπονόμευση της Οικονομίας και της Άμυνας-προϋποθέσεις αναγκαίες για να διευκολυνθεί η λύση της Αγγλόπνευστης Τουρκικής Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΥΤΑ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΟΚΙΝΗΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ.

Τόσον ο χώρος στον οποίον τοποθετήθηκε η Πυριτιδαποθήκη των  98 εμπορευματοκιβωτίων (η Ναυτική μας Βάση), όσο και η διαχείριση του όλου Προβλήματος από την Κυβέρνηση Χριστόφια, εντάσσονται στα πλαίσια της Υπονόμευσης της Οικονομίας και της Άμυνας της Κύπρου.

Στα ίδια αυτά πλαίσια ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ εντάσσονται και οι ακόλουθες δύο ενέργειες της Αγγλοκίνητης Κυβέρνησης του ΑΚΕΛ:-

ΠΡΩΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ:- Η Κυβέρνηση Χριστόφια διά του Υπουργού της άμυνας κ. Παπακώστα εζήτησεν – άκουσον! άκουσον! Και φρίξον ΗΛΙΕ! – εζήτησε, λέγω, από τον Διοικητήν του Ναυτικού, τον αείμνηστον ΩΡΑΙΟΝ ΕΛΛΗΝΑΝ, Πλοίαρχον Ανδρέαν Ιωαννίδην, να βρουν τρόπο ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΙ Ο.Υ.Κ.! Και η άμεση απάντηση του Λεβεντάνθρωπου Διοικητή του Ναυτικού Ανδρέα Ιωαννίδη ήταν:- ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ. ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ… (περισσότερα αργότερα).

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ:- Η Κυβέρνηση απαγόρευσε στον Διοικητήν του Ναυτικού κάθε πρόσβαση στην Αποθήκη Χριστόφια την οποίαν, όμως, τοποθέτησε σε στρατόπεδο του Ναυτικού!..

Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, ο αρχιτέκτονας της Τραγωδίας στο Μαρί δεν ήταν ποτέ δυνατόν να παραιτηθεί από το αξίωμα στο οποίο τον ανέβασε η εύνοια της Μεγάλης Βρεττανίας για να προωθήσει την πολιτικήν της επί του Κυπριακού. Και ούτε, φυσικά, να ζητήσει ένα ΣΥΓΓΝΩΜΗ-ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ!..

Το ότι, φυσικά, δεν επρόκειτο περί λάθους η αυτοανατίναξη της Πυριτιδαποθήκης και οι ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ της, είναι ξεκάθαρο στον νουν ΟΛΩΝ των ανθρώπων που διαθέτουν ΝΟΥΝ. Σ’ αυτό το τετραγωνικό συμπέρασμα οδηγεί και το Πόρισμα Πολυβίου το οποίο στη σελ. 611 λέγει ξεκάθαρα τα ακόλουθα:-

«Οι ενέργειες, πράξεις και αποφάσεις του Προέδρου ουδόλως ανταποκρίνονται στο ελάχιστο επίπεδο της αναμενόμενης από αυτόν επιμέλειας, τόσο για το δημόσιο συμφέρον, για την οικονομία του τόπου, αλλά κυρίως για την ασφάλεια των πολιτών της δημοκρατίας».

Στην Τραγωδία στο Μαρί αντέδρασε σύσσωμος και δυναμικά ο Λαός. Όχι όμως και ο πέραν του ΑΚΕΛ και της Κυβέρνησής του Πολιτικός Κόσμος. Το Διεφθαρμένο Πολιτικό Κατεστημένο της ούτω καλουμένης Αντιπολίτευσης περιορίστηκε σε ΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΝΕΠΑΙΖΑΝ τον Λαόν καθημερινά και βάναυσα.

Γιατί και αυτοί είναι, όπως και ο Χριστόφιας, ΕΥΠΕΙΘΕΙΣ ΘΕΡΑΠΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Ιδού, λοιπόν, γιατί το ΕΓΚΛΗΜΑ στο Μαρί δεν οδήγησε σε κάθαρση του Πολιτικού Στάβλου του Αυγείου-ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-και σε Ανάληψη Αγώνα για Απελευθέρωση.                                                                                                                        πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: