Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Επιβεβλημένη απάντηση Ιερωνύμου προς Ρεπούση και… ΣΙΑ!

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ Ο ΙΕΡΟΝΥΜΟΣ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ !!!



Επιβεβλημένη απάντηση Ιερωνύμου προς Ρεπούση και… ΣΙΑ!
Ευχάριστη έκπληξη ήταν για τους Έλληνες τα όσα είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την ακριτική Φλώρινα, για την Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και τις προκλήσεις της Ρεπούση (του… συνωστισμού της Σμύρνης), για την πρωτοβουλία της να καταργηθεί ο εκκλησιασμός των μαθητών.
Είπε, λοιπόν, ο Αρχιεπίσκοπος:
«Ναι, μας χρειάζονται οι ξένοι και οι Ευρωπαίοι μας. Αλλά είμαστε η Ελλάδα, είμαστε ο Παρθενώνας, είμαστε η Φλώρινα, δεν είμαστε η αποικία. Αυτό πρέπει να το πιστέψουμε μέσα μας και δεν είναι δύσκολο να το πιστέψουμε. Ναι αυτά που πήραμε να τα δώσουμε, είμαστε έντιμοι, αλλά δεν θα μας πνίξετε… Δεν είμαστε αντίθετοι στις σπουδές, πρέπει να σπουδάσουμε σε όλα τα κράτη να πάμε, να γεμίσουμε γνώση, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την παράδοση μας δεν πρέπει να ξεχνάμε τα θεμέλια και τις ρίζες μας. Κάποιος που αποφοίτησε από το ΜΙΤ ή το Χάρβαρντ κλπ τον θέλουμε. Όμως επειδή έμαθε πέντε γλώσσες, έμαθε πολλά πράγματα δεν σημαίνει να του δώσουμε μια καρέκλα και ένα μολύβι για να υπογράφει κατά την δική του τη άποψη και να βγάζει και εγκύκλιο που να λέει απαγορεύεται η προσευχή στα σχολεία. Κυρά μου τα παιδιά είναι δικά μου, τα παιδιά είναι δικά μας. Ποια είσαι εσύ που θα βγάλεις εγκύκλιο χωρίς να ρωτήσεις αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν σ’ αυτό τον τόπο γι’ αυτό το χώρο; Ποιό είναι το δικαίωμα σου που εσύ θα αποφασίζεις ότι δεν θα εκκλησιάζονται τα παιδιά; Τους ρώτησες τους γονείς; Εμείς έχουμε πατρίδα, έχουμε παράδοση, έχουμε θρησκεία και εκείνοι, οι οποίοι θέλουν να κάνουν εγκυκλίους ας πάνε όπου θέλουν…».
Φανταστείτε σε τι σημείο αντεθνισμού έχει φτάσει η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ που ακόμα και ο Ιερώνυμος, που κατά τα άλλα το παίζει «μουγκοθόδωρος» σε όλα τα μείζονα εθνικά ζητήματα, αποφάσισε να μιλήσει επιθετικά!                                                                                                                           ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: