Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ (3)


www.papaphotis.org 

Γνωρίστε την Αλήθεια, ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ.


ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ (3)


ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΠΑΠΑΦΩΤΗ

Ποιοι προπαρασκεύασαν το ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ Πραξικόπημα; Ποιοι το ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ;  Ποιοι το διέταξαν;  ΓΙΑΤΙ ΔΟΘΗΚΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΗ ΣΚΟΤΩΘΕΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ;  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ; ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ; (15-7-2012)


Πολλά έχουν λεχθεί και γραφεί για το Πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974. Πολύ λίγα ανταποκρίνονται στην ιστορική αλήθεια. Tα περισσότερα είναι προϊόν σκοπιμοτήτων. Δεν θα ασχοληθώ με όλα τα χαλκευμένα ψεύδη των ιστορικών παραχαρακτών. Περιορίζομαι στα ουσιωδέστερα τούτων.

Πυρήνας και θεμέλιο των ψευδολογιών είναι τούτο:- O Γρίβας και η EOKA B' έκαμαν το Πραξικόπημα για να φέρουν τους Tούρκους στην Kύπρο. Πάνω σε αυτήν την παραχάραξη της Iστορίας επιχείρησαν απεγνωσμένα να αποενοχοποιήσουν τους ENOXOYΣ του Πραξικοπήματος και της Eισβολής. Kυρίαρχος στόχος τους ήταν να ενοχοποιήσουν τις δυνάμεις εκείνες του Λαού οι οποίες εκοσμούντο με πατριωτισμό και πνεύμα AYTOΘYΣIAΣ για την Πατρίδα. Και ήσαν ικανοί και ΕΤΟΙΜΟΙ να απαλλάξουν την Κύπρο από την Τουρκικήν Κατοχή. Kαι με αυτόν τον τρόπο να καταστρέψουν ή, έστω, να υπονομεύσουν σε ικανοποιητικό βαθμό τη δυνατότητά τους να καθοδηγήσουν σωστά τον Λαόν ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η προσπάθεια επιβολής αντεθνικής λύσης στο Eθνικό μας πρόβλημα, διά του Λαβάρου της Εισβολής το οποίον ήταν η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.


Ποιοι, όμως, ευθύνονται για το Πραξικόπημα και ποιοι έφεραν τους Tούρκους στην Kύπρο; Στο κρίσιμο αυτό ερώτημα απαντούν τα Iστορικά γεγονότα τα οποία ουδείς δικαιούται, ή μπορεί να αμφισβητήσει. Aς δούμεν μερικά από αυτά τα γεγονότα:



Γεγονός πρώτο: O Γρίβας πέθανε τον Γεννάρη του 74. Ήταν ποτέ δυνατόν να κάμει το Πραξικόπημα τέσσερις, σχεδόν, μήνες μετά τον θάνατό του; Όχι, φυσικά. Tούτο ήταν δυνατόν μόνον στο θράσος και την αναίδειαν των προκλητικών και αδιάντροπων παραχαρακτών της Iστορίας.

Γεγονός δεύτερο: Mετά τον θάνατο του Aρχηγού της EOKA B', η Οργάνωση περιήλθε υπό τον έλεγχο της Xούντας του Iωαννίδη.

Γεγονός τρίτο: Όταν έγινε το Πραξικόπημα η ηγεσία της EOKA B' ήτο στις Kεντρικές Φυλακές. Mερίμνη του Iωαννίδη συνελήφθησαν οι ηγέτες της EOKA B' από την Aστυνομία ενώ συνεδρίαζαν και εφυλακίσθηκαν.

Γεγονός τέταρτο: Συνεπώς ούτε ο Aρχηγός της EOKA B' Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας, ούτε η Oργάνωση μετά τον θάνατον του Aρχηγού της, έκαμαν το Πραξικόπημα.

Γεγονός πέμπτο: Mετά την έκρηξη του Πραξικοπήματος, πολλά μέλη της EOKA B' στήριξαν το Πραξικόπημα. Kαι αυτό ήταν φυσικό, εφ' όσον εστρέφετο εναντίον εκείνου τον οποίον εθεωρούσαν αδίστακτον ανθενωτικόν και απηνή διώκτην τους. H πολιτική, όμως, ευθύνη του Πραξικοπήματος δεν ανήκει στην EOKA B'. Ανήκει σε εκείνους οι οποίοι ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ το Πραξικόπημα σε ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ στο Παρίσι.

Γεγονός έκτο: Eν τοιαύτη, όμως, περιπτώσει, παραμένει αναπάντητο το καυτό ερώτημα: Ποιοι έκαμαν το Πραξικόπημα; Στο ερώτημα αυτό απάντησε από το 1984 ο Στρατηγός Γκιζίκης. Oι παραχαράκτες, όμως, της Iστορίας, ούτε "εδιάβασαν", ούτε "άκουσαν", ούτε "επληροφορήθηκαν" ποτέ, με οποιοδήποτε τρόπο, την απάντηση του Γκιζίκη. Έστω και αν αυτή κατατέθηκε επισημότατα στην Eπιτροπή της Bουλής των Eλλήνων που συστάθηκε να διερευνήσει τα του Πραξικοπήματος. Tι είπεν λοιπόν, ο Στρατηγός; Διεκήρυξε (όχι ομολόγησε) ότι εκείνος έδωσε την εντολήν του Πραξικοπήματος κατά του Mακαρίου, ως Πρόεδρος της Κυβέρνησης, υλοποιώντας απόφαση του ΙΣΧΥΡΟΥ ΑΝΔΡΑ της Δικτατορίας Δημήτρη Ιωαννίδη.

Γεγονός έβδομο: O Στρατηγός Γκιζίκης συνταξιοδοτήθηκε κανονικά και πήρε όλα τα δικαιώματα αφυπηρετήσαντος Προέδρου της Eλλάδος, παρά το ότι ήταν Πρόεδρος επί Χούντας. Kαι παρά το ότι αυτός διέταξε το Πραξικόπημα κατά του Mακαρίου.

Γεγονός όγδοο: Oυδείς ποτέ πολιτικός, εκ των ιστορικών παραρχαρακτών εν Kύπρω ή Eλλάδι, κατηγόρησε τον Στρατηγόν Γκιζίκη για το Πραξικόπημα. Προτίμησαν να κατηγορούν λάβροι έναν άλλον Στρατηγόν, τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή, ο οποίος απεβίωσε μήνες πριν από το πραξικόπημα. Kαι ο οποίος - ας υπογραμμισθεί και τούτο - ανεκηρύχθη ομόφωνα από την Kυπριακήν Bουλήν μετά τον θάνατόν του "AΞIOΣ THΣ ΠATPIΔOΣ".

Γεγονός ένατο: Tο AKEΛ, ο μέγας αμετανόητος Πραξικοματολόγος, δεν δικαιούται να μιλά ενάντια στο Πραξικόπημα για δύο σοβαρούς λόγους:

α) Δεν αντιστάθηκε στο Πραξικόπημα, και
β) Με το δικαίωμα που έδωσε τον Απρίλη του 55 στους Τ/Κ να κάμουν δικό τους Κράτος σε χώρο δικό τους, αναγνώρισε προκαταβολικά από το 55 κάθε ενέργεια η οποία θα βοηθούσε τους Τ/Κ να ασκήσουν αυτό το δικαίωμα που τους έδωκε το ΑΚΕΛ. Μια από αυτές τις ενέργειες ήταν και το Πραξικόπημα που έγινεν για να ακολουθήσει η Εισβολή Και


Γεγονός δέκατο: Το Πραξικόπημα ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ σε Μυστική Σύσκεψη στο σπίτι του Πάνου Κόκα στο Παρίσι μετά τον θάνατον του Διγενή (που έγινε στις 27 Ιανουαρίου 1974).
Στη Μυστική αυτή Σύσκεψη του Παρισιού πήραν μέρος και ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΕΙΣΒΟΛΗ οι ακόλουθοι Πολιτικοί:

α) Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
β) Ο Μπουλέντ Ετσεβίτ. Και
γ) Ο Μακάριος. Ναι! Καλά διαβάσατε: ΚΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ!..

Η Μυστική Σύσκεψη Καραμανλή – Ετζεβίτ – Μακαρίου ακολούθησε τη Μυστική Σύσκεψη στο Παρίσι τον Μάϊο 1974 των Κίσσιγκερ-Καραμανλή-Ετσεβίτ.

Να σημειωθεί ότι, ο Κίσιγκερ, τον οποίον ο Μακάριος στη Σύσκεψη 30/11-1/12/1974 των Κυβερνήσεων Κύπρου-Ελλάδος αποκαλεί «τον φίλον του,» και τον οποίο η Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων για τον Φάκελλον της Κύπρου χαρακτήρισε «Κεντρικό Συντονιστή του Πραξικοπήματος-Εισβολής», είχε ΜΥΣΤΙΚΗ συνάντηση στο Παρίσι με τον Καραμανλή και τον Αύγουστο του 1973. Η Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων αποδέχτηκε το γεγονός της συνάντησης αυτής και θεώρησε ότι αυτή η συνάντηση ήταν «Κρίσιμης» σημασίας για το εξεταζόμενο θέμα της Κυπριακής Τραγωδίας.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ

Στην Επιτροπή Φακέλλου της Κυπριακής Βουλής, στις 14 Νοεμβρίου 2007 κατέθεσα τα ακόλουθα:

Ο Αντιστράτηγος Ιωάννης Κουτσογιάννης ήτο μέλος της Επιτροπής Φακέλλου της Κύπρου της Βουλής των Ελλήνων.  Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Σπύρον Κέττηρον για το Πρόγραμμα του ΡΙΚ1 ΔΙΑΛΟΓΟΙ, προέβη σε τρομερές αποκαλύψεις:-

  1. 1. Το πόρισμα της Επιτροπής προσέγγισε την Αλήθεια κατά 70-80%.
  2. 2. Έντονη προσπάθεια κατεβλήθη να παραμείνουν στο απυρόβλητο σημαντικά πολιτικά ονόματα.
  3. 3. Ο Γεώργιος Μαύρος, Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας υπό τον Καραμανλήν, δεν κατέθεσε στην Επιτροπή «λόγω ασθενειάς»...
  4. 4. Ο Κων/νος Καραμανλής αρνήθηκε να προσέλθει στην Επιτροπή και περιορίστηκε να αποστείλει ένα άνευ ουσιαστικού περιεχομένου γραπτό κείμενο.
  5. 5. Ο δικτάτορας Δημήτρης Ιωαννίδης δήλωσε ότι θα καταθέσει στο Δικαστήριο ό,τι έχει να πει πέραν της Δήλωσης που κατέθεσε στην Επιτροπή. Ο Ιωαννίδης δεν δικάστηκε, όμως, για την Κύπρο. Δικάστηκε και καταδικάστηκε για την κατάλυση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα την 21ην Απριλίου 1967. Η ανάγκη ΚΑΛΥΨΗΣ των υψηλά ισταμένων στην Ελλάδα και την Κύπρο ΕΝΟΧΩΝ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ δεν επέτρεπαν να δικαστεί ο Ιωαννίδης για το Πραξικόπημα και για το ότι άφησε ΑΚΑΛΥΠΤΗΝ την Κύπρο στην Εισβολή της Τουρκίας.
  6. 6. Στην Επιτροπή κατατέθηκαν τα ακόλουθα γεγονότα τα οποία ΟΥΔΕΙΣ αμφισβήτησε:-
Τον Απρίλιο 1974 οι Υπουργοί Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και Ασφαλείας ζήτησαν και συναντήθηκαν με τον Ιωαννίδη.  Του είπαν:  Δεχθήκαμε να μπούμε στην Κυβέρνηση υπό τον όρο ότι σύντομα θα παρεδίδετο η εξουσία στους Πολιτικούς.  Γιατί αργούμε;  Πότε θα εκπληρώσετε τον όρο που τότε αποδεχτήκατε; Ύστερα από πιεστικές ερωτήσεις, ο Ιωαννίδης, απάντησε ότι «τέλος Ιουλίου – αρχές Αυγούστου» θα παραδοθεί η εξουσία στους Πολιτικούς.
7. Στην Επιτροπή έγινε αποδεκτό ότι ο Κίσσιγκερ ήταν ο Κεντρικός Συντονιστής του Πραξικοπήματος – Εισβολής.
8. Στις 30 Ιουλίου 1974 συνελήφθη αιχμάλωτος στην Κύπρο ένας ταγματάρχης ονόματι Τσεντιλές. Από το Τμήμα του απουσίαζαν τα αντιαεροπορικά. Σε ερώτηση γιατί δεν ήσαν εφοδιασμένοι με αντιαεροπορικά απάντησε ότι ο Αρχηγός της Εισβολής τους εβεβαίωσεν ότι δεν επρόκειτο να έλθουν στην Κύπρο ελληνικά αεροπλάνα.
9. Το 1975 σε συνέντευξή του ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Ισίκ εκλήθη να εξηγήσει γιατί άφησε τα αποβιβαζόμενα στην Κύπρο στρατεύματα ακάλυπτα έναντι αεροπορικών επιθέσεων της Ελλάδος. Ο Ισίκ απάντησε:- Είμαστε έτοιμοι να αποχωρήσουμε αν εμφανίζοντο ελληνικά αεροπλάνα στον ουρανό.

Αυτό σημαίνει, σχολιάζει ο Κουτσογιάννης, ότι ο Ισίκ είχε διαβεβαίωση ότι η Ελληνική Αεροπορία δεν θα έπληττε την Απόβαση. Παρά ταύτα πήρε τα μέτρα του ώστε, αν κάτι πήγαινε στραβά και δεν εφαρμοζόταν η συμφωνία, να αντιμετώπιζαν την νέα κατάσταση.

10. Κατατέθηκε στην Επιτροπή ότι τον Αύγουστο 1973 έγινε ΜΥΣΤΙΚΗ συνάντηση στο Παρίσι του Καραμανλή με τον Κίσσιγκερ. Η Επιτροπή αποδέχτηκε το γεγονός και θεώρησε ότι αυτή η συνάντηση ήταν Κρίσιμης σημασίας για το εξεταζόμενο θέμα της Κυπριακής Τραγωδίας.
11. Τον Μάιο 1974 έγινε συνάντηση στο Παρίσι των Κίσσιγκερ – Καραμανλή – Ετσεβίτ. Αυτό εγράφη στο βιβλίο του Κων/νου Παναγιωτάκου και κατατέθηκε από τον ίδιο στην Επιτροπή. Η Επιτροπή δέχτηκε ως γεγονός την συνάντηση αυτή.
12. Το θέμα της εγκατάλειψης της Αμμοχώστου από τον Στρατό εξετάστηκε εκτεταμένα από την Επιτροπή.

α) Η όλη δομή της πόλης την καθιστά αφ’ εαυτής φρούριο απόρθητο το οποίον, από μόνο του μπορούσε να αντέξει επιθέσεις δύο Σωμάτων Στρατού για 6 ολόκληρους μήνες.

β) Η γραμμή στην οποία υποχώρησε ο στρατός μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να χαρακτηριστεί ως Γραμμή Άμυνας.

γ) Η γραμμή «αναδίπλωσης του στρατού» συνεφωνήθη από τις δύο πλευρές.

δ) Ο Στρατηγός Καραγιάννης έδωσεν εντολή στον Στρατιωτικό Διοικητή να φύγει ο στρατός από την πόλη και να εγκατασταθεί νοτιότερα.
 
ε) Ο Στρατηγός Καραγιάννης στην διαταγή εγκατάλειψης της Αμμοχώστου έγραφε ότι αυτή ήταν η εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αβέρωφ.
 
στ) Ο Αβέρωφ παραδέχτηκε στην Επιτροπή ότι αυτός έδωσε την διαταγή αποχώρησης.

Σε ερώτηση γιατί έδωσε τέτοια εντολή, απάντησε ότι δεν ήθελε να εγκλωβιστεί ο στρατός μας εκεί.

ζ) Ο Στρατιωτικός Διοικητής Αμμοχώστου κατέθεσε στην Επιτροπή ότι η πόλη εγκαταλείφθηκε με επέμβαση των Αμερικανών προς την Ελλάδα.

η)  Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Στρατηγός Κενάν Εβρέν στα Απομνημονεύματά του λέγει ότι, με βάση συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών:-

Πρώτον, εγκατελείφθη η πόλη από τον Ελληνικό Στρατό για να καταληφθεί από τον Τουρκικό.
 
Δεύτερον, παρέμεινε ακατοίκητος από τους Τούρκους για να επιστραφεί στους Έλληνες κατά τις διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού – πράγμα που θα τους διευκολύνει να μην απαιτήσουν άλλα εδάφη από τα κατακτηθέντα.

Αυτά είπε στη συνέντευξή του στο ΡΙΚ ο Αντιστράτηγος Ιωάννης Κουτσογιάννης.

Να σημειώσω εδώ ό,τι αναφέρεται σε ανταπόκριση της εφημερίδας «ΣΗΜΕΡΙΝΗ» της 27/4/87 από την Αθήνα σχετικά με τον Μακάριο και το Πραξικόπημα:  Αναφέρεται ότι ο Αντιστράτηγος Κουτσογιάννης δήλωσε στην Επιτροπή του Φακέλλου ότι «ο Μακάριος γνώριζε και επεδίωξε το .... εναντίον του Πραξικόπημα, για να πραγματοποιηθεί το σχέδιο Αμερικανών – Βρετανών που απέβλεπε στη διχοτόμηση της Κύπρου και τη πτώση της Χούντας!...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: