Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεργασία αναγνώστη: Ανοιχτή επιστολή στον δήμαρχο Οιχαλίας


Συνεργασία αναγνώστη: Ανοιχτή επιστολή στον δήμαρχο Οιχαλίας
Κε Φίλιππε Μπάμη, Δήμαρχε Μελιγαλά, στο φετινό ετήσιο μνημόσυνο των θυμάτων της Πηγάδας, είπατε: «Ήταν οι εποχές που η Ελλάδα πολεμούσε να διώξει τους κατακτητές της. Κι ο σφετερισμός της εξουσίας εκφράστηκε με δύο αντίπαλα πολιτικά μέρη που ταλαιπώρησαν την χώρα για πολλά χρόνια».
Καταλάβατε τι είπατε κε Μπάμη, που παριστάνετε τον δήμαρχο μιας αιματοβαμμένης από τους κομμουνιστοσυμμορίτες περιοχή; Αποκαλέσατε τους νεκρούς, «σφετεριστές» της εξουσίας! Φυσικά υπήρξε έντονη αντίδραση. Φυσικά, το επεισόδιο που ακολούθησε, με μεγάλη χαρά πρόβαλαν τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Δεν έχασαν ευκαιρία. Προσπάθησαν, διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα, να εκθέσουν την Χρυσή Αυγή, με πρωτεργάτη φυσικά, το υπέρ-σαμαρικό BEST Καλαμάτας του υπέρ-σαμαρικού Νίκου Μπελογιάννη. Εκείνο που δεν έδειξε, είναι τα όσα προκλητικά τολμήσατε να ξεστομίσετε σε βάρος των νεκρών της Πηγάδας. Ούτε βεβαίως έδειξε την θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν οι παρευρισκόμενοι κατά την συντεταγμένη είσοδό μας στον χώρο. Η Χρυσή Αυγή έγινε δεκτή με έντονα χειροκροτήματα και επευφημίες. Ειρωνική σύμπτωση: Τότε, πολιτικός καθοδηγητής της σφαγής ήταν ένας Νίκος Μπελογιάννης, τώρα, υπερασπιστής της περιύβρισης νεκρών της Πηγάδας, άλλος ένας Νίκος Μπελογιάννης!
Μιλήσατε για δύο πλευρές που σφετερίζονταν την εξουσία και ταλαιπώρησαν την χώρα. Δύο πλευρές; Όχι κύριε δήμαρχε. Δεν υπήρχαν δύο πλευρές «σφετεριστών». Σφετεριστές ήταν οι κομμουνιστές. Και οι εκτελεσθέντες (ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ και ΑΜΑΧΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ, για να μην ξεχνιόμαστε) ήταν όσοι αρνιόντουσαν να προσδεθούν στο άρμα του προδοτικού ΚΚΕ. Του ΚΚΕ, που επισήμως ήθελε την Ελλάδα να φτάνει μέχρι τον Όλυμπο, και την Μακεδονία μας να ανήκει στους βουλγάρους συντρόφους του.
Γιατί όμως κάνατε μια τέτοια αισχρή εξίσωση θύτη και θύματος; Θα έλεγε κανείς ότι ο πατέρας σας ήταν ΕΛΑΣίτης. Ή ότι έχετε «οικογενειακή» σχέση με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μήπως έτσι εξηγούνται όλα αυτά τα προκλητικά που είπατε κ. δήμαρχε; Να σας χαίρονται οι Νεοδημοκράτες που πιάσατε κορόιδα και σας ψήφισαν. Εκτός εάν υπάρχει ζήτημα νοημοσύνης κύριε δήμαρχε. Ενδεχομένως, να απωλέσατε κάθε ικανότητα λογικής επεξεργασίας και να βρεθήκατε σε παραλήρημα. Στην περίπτωση αυτή, περαστικά σας. Αλλά επειδή ο λόγος σας ήταν γραπτός και προϋποθέτει προεργασία, κάθε τέτοιο ελαφρυντικό δεν μπορεί να ισχύει.
Σε ότι αφορά την αντίδραση του κόσμου: Προκαλέσατε κ. δήμαρχε. Δεν είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοια πράγματα για τους αδικοσφαγμένους από τα κόκκινα λυσσασμένα σκυλιά, χωρίς αντίδραση. Τέτοια εξίσωση θύτη και θύματος εκ μέρους σας ήταν ηθικώς απαράδεκτη. Δηλαδή, τι περιμένατε να απαντήσουν οι εθνικιστές όταν εξυβρίσατε τα θύματα των σφαγέων Θανάση Κλάρα (γνωστού και ως «Σουλτάνα») και Νίκου Μπελογιάννη, (γνωστού και ως «Γαρύφαλλου»); «-ευχαριστώ;»
Και κάτι άλλο κ. δήμαρχε: Αφού αποκαλέσατε τους νεκρούς «σφετεριστές της εξουσίας» συνεχίσατε προκλητικότατα και είπατε ότι «ταλαιπώρησαν τον τόπο». Δεν ντρέπεστε λιγάκι; Πώς ταλαιπώρησαν τον τόπο; Με το να υποχρεώσουν το κράτος, λίγο αργότερα, να ξεθάψει τα σκυλεμένα τους κορμιά; Να τους φτιάξει μνημείο; Να τους τιμά κάθε χρόνο; (μέχρι το 1974 φυσικά, γιατί μετά κυβερνούν συνεχώς οι θύτες - ΚΝίτες). Τι θέλετε; Να σηκωθούν από τον τάφο, και να σας ζητήσουν συγγνώμη από πάνω, για την «ταλαιπωρία»;
Αντί να αισχύνεστε για την προσβολή των νεκρών που διαπράξατε, είχατε και το θράσος να δηλώσετε ότι όσο είσαστε δήμαρχος, δεν θα επιτρέψετε να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Πρώτον, ευχαριστώ για τον αστεϊσμό. Γέλασα. Γιατί μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί η πεποίθησή σας ότι και του χρόνου θα είστε δήμαρχος. Δεύτερον, ήταν η τελευταία φορά που ανεβήκατε στο βήμα. Άλλη προσβολή νεκρών δεν θα επιτρέψουν οι εθνικιστές.
Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος, Καλαμάτα
Εθνικισμός.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: