Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Die Zeit: O Βενιζέλος ζήτησε από τον Άσμουσεν να μαγειρέψει τα νούμερα του ελλείμματος



Φωτιά στα θεμέλια του ΠΑΣΟΚ και στα… μπατζάκια του προέδρου του, Ευάγγελου Βενιζέλου, βάζει με τρισέλιδο ρεπορτάζ της η γερμανική Die Zeit, σύμφωνα με το οποίο στο ταξίδι του μέλους της ΕΚΤ Γιέργκ Άσμουσεν στην Ελλάδα ο κ. Βενιζέλος του ζήτησε να «μαγειρέψει» τα νούμερα για το έλλειμμα.
«Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα, ο Γιεργκ Άσμουσεν συνάντησε και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών. Την ώρα που οι δύο άντρες συνομιλούσαν για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, ο Άσμουσεν κόντεψε να πέσει από την καρέκλα του, όταν άκουσε τον κ. Βενιζέλο να τον ρωτά εάν μπορεί να αλλάξει τους αριθμούς, ώστε η διαφορά με τους στόχους να είναι μικρότερη ή να μηδενιστεί. »Reorganise the figures», είπε. Για τον Άσμουσεν, αυτά τα λόγια είναι χαρακτηριστικό της »παλιάς Ελλάδας». Ξεπερασμένες, μη αποδοτικές αντιλήψεις, οι οποίες δεν βρίσκουν πια κατανόηση», γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
Το δημοσίευμα είναι ουσιαστικά ένα πορτρέτο του μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, το οποίο εστιάζει στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα και περιγράφει με πάρα πολλές λεπτομέρειες όλο το 24ωρό του στην ελληνική πρωτεύουσα. Ενδεικτικό είναι ότι στο ρεπορτάζ σχολιάζεται από το… ψάρι που έφαγε μέχρι και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν σαπούνια στις τουαλέτες.
Στο κείμενο, επίσης, αναφέρεται ότι ο Αντ. Σαμαράς «εξαφανίστηκε» στα ενδότερα του Μαξίμου μετά τη συνάντηση με το στέλεχος της ΕΚΤ και ότι οι δρόμοι της Αθήνας μυρίζουν… ούρα, σαν τριτοκοσμική χώρα…
Βενιζέλος: Ανακριβές το δημοσίευμα – Να το διαψεύσουν η ΕΚΤ και ο κ. Άσμουσεν
«Το δημοσίευμα της εφημερίδας Die Zeit που αναφέρεται – στο πλαίσιο πολυσέλιδου αφιερώματος στο πρόσωπο του κ. J. Asmussen – στο δήθεν περιεχόμενο της συνομιλίας μας, κατά την πρόσφατη (22.8.2013) συνάντησή μας, στην Αθήνα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, είναι απολύτως ανακριβές», επισημαίνει σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών.
Ο κ. Βενιζέλος καλεί τόσο τον κ. Άσμουσεν όσο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να διαψεύσουν επισήμως το δημοσίευμα. «Αναμένω την επίσημη διάψευση του δημοσιεύματος από πλευράς του ιδίου του κ. Asmussen και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω», τονίζει στη δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών.                                                                                                                                                             ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ         ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: