Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Τιμητική άσκηση της Μονάδας Εφέδρων Καταδρομών Μ.Ε.Κ. στον Γ΄' βράχο των Ειδικών Δυνάμεων.

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή τιμητική άσκηση καταρρίχησης της Μονάδας Εφέδρων Καταδρομών Μ.Ε.Κ. στον Γ' βράχο των ειδικών δυνάμεων.


Ο πρόεδρος της μονάδας παρέδωσε στην Μακαρία επίτιμο μέλος του συλλόγου μας Κα ΜΑΚΑΡΙΑ ΑΝΤΡΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ πρώην στρατιωτικός στην Εθνική Φρουρά και ιδρυτικό μέλος στο κίνημα ανεξάρτητων ελεύθερων πολιτών στην Κύπρο,
τον Λεωνίδα. Η συμβολική αυτή κίνηση αντί πλακέτας έγινε διότι πια πλακέτες έχουν πάρει όλοι αυτοί που πρόδωσαν και παρέδωσαν την εθνική μας κυριαρχία καιν συνεχίζουν να ξεπουλούν κάθε ημέρα ασυνείδητα την Πατρίδα μας.  
Ο Λεωνίδας συμβολίζει την μεγαλοπρέπεια και μεγαλοψυχία του Έλληνα μαχητή και μας δείχνει τον δρόμο ότι όπως προγονοί δεν παρέδωσαν ποτέ τα όπλα και δεν μέτραγαν τον εχθρό στην μάχη, έτσι και εμείς οι νέοι Σπαρτιάτες δεν θα παραδώσουμε τα ιερά και όσια μας ,ούτε την Ελλάδα μικρότερη κατά μία σπιθαμή...
Όποιος θέλει γη κ ύδωρ ας έρθει να πάρει ένα γρήγορο θάνατο...
Μεγάλη μας τιμή η ένταξης της στην Μονάδα Εφέδρων Καταδρομών Μ.Ε.Κ.
Όσο υπάρχουν τέτοιοι αγωνιστές τίποτε δεν είναι χαμένο...


Μήνυμα Κας ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΝΤΡΗ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Ειδικές Δυνάμεις! Καταδρομείς! Στο άκουσμα αυτών των λέξεων κάθε Έλληνας από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κύπρο αισθάνεται ρίγος συγκίνησης. Όλοι γνωρίζουμε την σκληρή εκπαίδευση που τυγχάνουν οι άνδρες αυτοί , για να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να υπερασπιστούν την πατρίδα, την θρησκεία και την οικογένεια.
Η σκληρή και επίπονη εκπαίδευσή τους πεισμώνει και τους κάνει να αποκτούν « ηθικόν ακμαιότατο» .Ακόμη και όταν ολοκληρώσουν τη θητεία τους και μετακινηθούν στην εφεδρεία συνεχίζουν να είναι το ίδιο μάχιμοι. Αυτού του είδους εκπαίδευση τους κάνει να αναπτύσσουν και δυνατούς δεσμούς ενότητας μεταξύ τους, γιατί στη μάχη ο ένας στηρίζει τον άλλο και συνεργαζόμενοι γίνονται ο φόβος και ο τρόμο ς του εχθρού.
Οι καταδρομείς έχουν καταχειροκροτηθεί στις παρελάσεις όσο καμιά άλλη μονάδα για το άρτιο βάδισμα τους και τον συγχρονισμό τους.
Πάντα τους θαύμαζα!!!
Έτσι όταν ενημερώθηκα για την Μ.Ε.Κ.( Μονάδα Εφέδρων Καταδρομών της Ελλάδος) και τη δυνατότητα να γίνω μέλος δεν έχασα την ευκαιρία. Τους γνώρισα από κοντά και αυτά που άκουσα γι’ αυτούς ήταν λίγα μπροστά στο μεγαλείο της ψυχής τους. Η Μ.Ε.Κ. παρόλο που οι σημερινές συνθήκες είναι δύσκολες δεν τα βάζει κάτω και συνεχίζει κανονικά την εκπαίδευση των μελών της .
Πειθαρχία, τάξη, επαγγελματισμός, ομοψυχία, αγάπη για την πατρίδα, ετοιμότητα, σεβασμός , πίστη στο θεό, όλα αυτά είναι λίγα για να τους περιγράψουν.
Την Κυριακή το Πρωί στις 7 φεβρουαρίου πήγαμε μαζί για καταρρί χηση από τον Γ΄Βράχο των Ειδικών Δυνάμεων. Χάρη στον επαγγελματισμό του Διοικητή τους , την συνεργασία αλλά και την πειθαρχία όλων τα καταφέραμε άψογα. Όταν κατεβήκαμε και από τον δρόμο έβλεπα τον βράχο δεν πίστευα ότι πριν από λίγα λεπτά ήμασταν στην κορυφή του και τον κατεβήκαμε με τα σχοινιά.
Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλη την ομάδα για την αποδοχή και την αγάπη που μου έδειξαν. Είμαι σίγουρη ότι έχω να μάθω από την ομάδα ακόμη περισσότερα.
Αισθάνομαι περήφανη που είμαι πλέον μέλος της Μ.Ε.Κ.











            ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ      ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: