Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Ρακιντζής: Προσέλαβαν οδηγούς στο Μέτρο, που ήταν μάγειρες και μουσικοί


Ρακιντζής: Προσέλαβαν οδηγούς στο Μέτρο, που ήταν μάγειρες και μουσικοί
«Υπάρχει διαφθορά γιατί δεν υπάρχει τιμωρία.Από όλες τις υποθέσεις που έστειλα εγώ στον εισαγγελέα, είναι ζήτημα ένα 10% να έχει τελειώσει δικαστικά. Ολες οι άλλες εκκρεμούν. Αρχίζουν οι αναβολές και μετά σου λέει ο άλλος, ό,τι και να κάνω δεν θα τιμωρηθω.», σημειώνει σε συνέντευξή του o Λέανδρος Ρακιντζής στην Καθημερινή αναφερόμενος στο χρονικό διάστημα που διετέλεξε Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.
Όπως τονίζει ο  κ. Ρακιντζής «Πέρα από το να τιμωρήσω τον φταίχτη, προσπαθώ να βελτιώσω τους νόμους. Πάρτε, ας πούμε, το κόλλημα εντοπιότητας. Δεν μπορείς να κάνεις το δικαστή ή τον εφοριακό στον τόπο σου. Γιατί φτάνουμε να έχουμε στη μια γωνιά του δρόμου μια εφορία και απέναντι να έχει ανοίξει η γυναίκα του διευθυντή φορολογικό γραφείο.».
«Θυμάμαι», αναφέρει χαρακτηριστικά, «τις προσλήψεις στο Μετρό το 2009. Προσέλαβαν οδηγούς υποτίθεται, ο ένας ήταν μάγειρας, ο άλλος μουσικός, ο τρίτος κάτι άλλο και κανένας δεν ήταν οδηγός».
Μερικές φορές, σημειώνει, «αναρωτιέται κανείς πού μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος. Μια φορά, ας πούμε, ήταν ένας υπουργός Συγκοινωνιών και διαπίστωσα πως έδωσε τρεις άδειες βυτιοφόρων αυτοκινήτων σε μια εταιρία και στο χαρτί έγραψε πως το κάνει για "ανθρωπιστικούς λόγους". Τελικά ανακαλύψαμε πως η γραμματέας του την είχε κάνει τη δουλειά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: