Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Εκεχειρία;Ποια εκεχειρία;Οι Σαουδάραβες διέταξαν τους υπηκόους τους,να εγκαταλείψουν άμεσα τον Λίβανο,ο isis,κατέλαβε στρατηγικής σημασίας πόλη στην Χάμα,οι Σύριοι προελαύνουν στην Ράκκα και οι Ρώσοι βομβάρδιζαν σήμερα με ότι είχαν!



Με καταιγιστικούς ρυθμούς,τρέχουν οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή,
με την εκεχειρία που δρομολογήθηκε εχθές να μοιάζει με όνειρο θερινής νυχτός.Έτσι λοιπόν οι Σαουδάραβες,διέταξαν πριν λίγο τους υπηκόους τους να εγκαταλείψουν άμεσα τον Λίβανο,με τον μόνο λόγο που μπορεί να δικαιολογεί μια τέτοια απόφαση,να είναι η πιθανότητα εχθροπραξιών στην Συρία και την πιθανότητα αντιποίνων από την Χεσμπολάχ σε Σαουδάραβες πολίτες.
Παράλληλα,οι Τούρκοι εισήλθαν πριν λίγη ώρα εντός του συριακού εδάφους 70 μέτρα,βόρεια του Αzaz,με δυνάμεις μηχανικού και μηχανοκίνητου πεζικού,δοκιμάζοντας τις αντοχές της Μόσχας και αδιαφορώντας για την εκεχειρία.
Ο isis,με φρέσκες δυνάμεις από το ισλαμομάζωμα που έκαναν Τούρκοι και Σαουδάραβες,επιτέθηκε και κατέλαβε την στρατηγικής σημασίας πόλη Khanasser,στην βόρεια Χάμα.Την είδηση μεταδίδουν αυτή την στιγμή τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Δαμασκού.
Από την άλλη πλευρά ισχυρές συριακές δυνάμεις με εμπροσθοφυλακή,τις ειδικές δυνάμεις Τiger,μετακινούνται στην κατεύθυνση,Χάμα-Χαλέπι με σκοπό να εκκαθαρίσουν τις ισλαμικές ομάδες που προκάλεσαν χάος το τελευταίο 24ωρο.Ταυτόχρονα η Ρωσική πολεμική αεροπορία,σαρώνει τις περιοχές των τουρκμένων και ανατολικά του Χαλεπίου,με σκοπό την στήριξη των επίγειων δυνάμεων του Άσαντ.
Συμπερασματικά,καμία εκεχειρία δεν έχει μέλλον,σε μια περιοχή,όπου ο φανατισμός του ισλάμ διαπνέει τρομοκρατικές ομάδες,που ζουν και αναπνέουν με την την δίψα για αίμα και καταστροφές.Ήδη οι συριακές ένοπλες δυνάμεις με ανακοίνωση τους,τονίζουν,πως δεν θα σταματήσουν τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις,ούτε θα δώσουν στους ισλαμιστές την δυνατότητα να ανασυνταχθούν....

Δεν υπάρχουν σχόλια: