Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Υπηρέτες των πολυεθνικών και των ξένων συμφερόντων οι ευρωβουλευτές της ΝΔ


 
Υπηρέτες των πολυεθνικών και των ξένων συμφερόντων οι ευρωβουλευτές της ΝΔ
Δεν χάνουν ευκαιρία ορισμένοι στην Νέα Δημοκρατία να δείξουν την απόλυτη υποδούλωση τους στις επιταγές του Διεθνούς κεφαλαίου με την υιοθέτηση πραγματικά ύποπτων θέσεων. Τελευταίο παράδειγμα οι ψηφοφορίες κατά την διάρκεια της πρόσφατης Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, όπου η στάση ορισμένων εκ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας μόνο ως ύποπτη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.
Πιο συγκεκριμένα, στις προτάσεις ψηφίσματος προκειμένου να εμποδιστεί η έγκριση που έδωσε η Επιτροπή για την καλλιέργεια μεταλλαγμένης σόγιας των τύπων FG72 και  MON 87705 × MON 89788 (η πρώτη από την εταιρεία Bayer CropScience και η δεύτερη από την πολύ γνωστή μας Monsanto), κάποιοι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχαν αντίθετη άποψη.
Όσον αφορά την μεταλλαγμένη σόγια της Monsanto, οι Κεφαλογιάννης, Σπυράκη και Κύρτσος ψήφισαν κατά της απαγόρευσης, ενώ ο Κύρτσος έπραξε το ίδιο και για την μεταλλαγμένη σόγια της Bayer. Ας γνωρίζουν λοιπόν οι Έλληνες Πολίτες την στάση ορισμένων εκ των εκπροσώπων του, ας αναρωτηθούν τι συμφέροντα εξυπηρετούν και ας τους κρίνουν ανάλογα. Ευτυχώς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τους, τελικά το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε την ένσταση.
Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με την ένσταση σχετικά με τις εκπομπές βλαπτικών σωματιδίων από τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, όπου σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής, μέσω ενός κενού στην οδηγία, θα μπορούσαν οι εταιρείες να ξεπερνούν το επίσημο όριο κατά 110%. Προφανώς, το λόμπι των αυτοκινητοβιομηχανιών είναι ακόμα ισχυρότερο από το λόμπι των εταιρειών μεταλλαγμένων τροφίμων. Βεβαίως, και σε αυτήν την ψηφοφορία, ο Κεφαλογιάννης ψήφισε κατά της ένστασης, ενώ και ο Κύρτσος ψήφισε παρόν.
Φυσικά, δεν παρέλειψαν επίσης να ψηφίσουν υπέρ μίας κατάπτυστης πρότασης ψηφίσματος σχετικά με τα "δικαιώματα" των Τατάρων της Κριμαίας, οι οποίοι και υποστηρίζονται ενεργά από την Τουρκία στο πλαίσιο της διαμάχης της με την Ρωσία. Σε αυτήν την πρόταση ψηφίσματος, που δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από μια συρραφή χοντροκομμένης προπαγάνδας και βρίθει ψεμάτων και ανακριβειών, οι Κεφαλογιάννης, Κύρτσος, Σπυράκη και Βόζεμπεργκ, επέλεξαν να συνταχθούν με τους Ευρωπαίους που χρηματοδότησαν και ενορχήστρωσαν το πραξικόπημα στην Ουκρανία και που οδήγησε στον πόλεμο και στην σημερινή κατάσταση, καθώς επίσης και να εξυπηρετήσουν την νεο-οθωμανική πολιτική του Ερντογάν.
Αυτή είναι η στάση της Νέας Δημοκρατίας, ενός κόμματος που εδώ και χρόνια εργάζεται σταθερά εναντίον των εθνικών συμφερόντων και ταυτόχρονα θέλει να παρουσιάζεται και ως πατριωτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: