Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Παρέλαση 1ης Οκτωβρίου με σερβικά πυροβόλα (εικόνες)


Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 1η Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 59η επέτειο από την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Τον χαιρετισμό της παρέλασης που αρχισε στις έντεκα το πρωί στη λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ στο Στρόβολο δέχθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η πολιτική ηγεσία. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Φέτος για πρώτη φορά παρέστη στην παρέλαση και εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Σερβίας και συγκεκριμένα ο ΥΠΑΜ Aλεξάνταρ Βούλιν, καθώς η Εθνική Φρουρά θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το νέο της απόκτημα, τα σερβικά πυροβόλα NORA Β-52. Πρόκειται για το Nora-B52 155 mm σερβικής κατασκευής και προέλευσης.
Μήνυμα αναβάθμισης της Εθνικής Φρουράς έστειλε ανήμερα της επετείου της Κυπριακής Ανεξαρτησίας ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, ευχαριστώντας παράλληλα την Ελλάδα για τη συνεχή στήριξη και τη Σερβία για την έμπρακτη συνεργασία με τη Λευκωσία. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης, στη Λευκωσία, για την 59η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρουσιάστηκε και το νέο απόκτημα του Πυροβολικού της Εθνικής Φρουράς, τα σερβικής κατασκευής αυτοκινούμενα πυροβόλα NORA 155 χιλιοστών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αγγελίδης έδωσε συγχαρητήρια για μια άψογη, όπως είπε, παρέλαση και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά. Ευχαρίστησε παράλληλα τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκο Παναγιωτόπουλου για τη συνεχή στήριξη της Αθήνας, καθώς και τον Υπουργό Άμυνας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούλιν, για την έμπρακτη, όπως είπε συνεργασία, υποδεικνύοντας τα αυτοκινούμενα πυροβόλα NORA.

Είπε ακόμη ότι «η Εθνική Φρουρά με τον νέο εξοπλισμό της στέλνει ένα μήνυμα αναβάθμισης, μέσα από σκληρή δουλειά με μοναδικό σκοπό την αναβάθμιση της ικανότητας της ΕΦ αλλά και της εξύψωσης του φρονήματος».

Με τη σημερινή παρέλαση τιμούμε την 59η επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κυρίως όμως ευχαριστούμε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας και την ανεξαρτησία μας, κατέληξε ο Υπουργός Άμυνας.
 


Μετά το πέρας της παρέλασης, στις 12 και μισή ο Πρόεδρος παραθέτει στο Προεδρικό Μέγαρο δεξίωση προς τα μέλη του Διπλωματικού Σώματος.

Με την ευκαιρία της επετείου κόμματα και οργανώσεις εξέδωσαν ανακοινώσεις διατρανώνοντας την δέσμευσή τους να αγωνιστούν για επανένωση της Κύπρου  και επίτευξη λειτουργικής λύσης.





Πηγή: philenews            ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ   ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: