Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Η τριπλή έκπληξη του φετινού ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ


Του Ηλία Προύφα Ένας ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ λίγο διαφορετικούς από αυτούς που έχουμε δει μέχρι σήμερα ολοκληρώθηκε προχθές στη Σαμοθράκη και οφε...

Του Ηλία Προύφα

Ένας ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ λίγο διαφορετικούς από αυτούς που έχουμε δει μέχρι σήμερα ολοκληρώθηκε προχθές στη Σαμοθράκη και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μας εξέπληξε ευχάριστα. 
Και μόνο η διεξαγωγή μίας τόσο σοβαρής άσκησης σε ένα από τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου μας, που δεν έχει πρωταγωνιστήσει μέχρι σήμερα σε τέτοιου μεγέθους ασκήσεις, έχει τη δική του σημειολογία. 



Μια χούφτα στρατιώτες με πολύ δυνατούς αξιωματικούς, σε συνεργασία με όλους τους κατοίκους του νησιού, κάτω από την ομπρέλα της Πολεμικής Αεροπορίας και την προστασία του Πολεμικού Ναυτικού έστειλαν ένα πολύ ισχυρό μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, διεξάγοντας μία άσκηση που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από αυτές των προηγούμενων ετών, σε μεγαλύτερα νησιά.
Με χαρά βέβαια είδαμε και τα πολύπαθα ελικόπτερα ΝΗ90, να κάνουν την εμφάνισή τους στο πεδίο ασκήσεων του Ψηλού Στάλου, μετά από δύο χρόνια απουσίας. 
Η αποκαθήλωσή τους, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, αφού απαξιώθηκαν από την προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, αποτελούσε την πρώτη προτεραιότητα του Α/ΓΕΣ Αντγου Καμπά Γεώργιου, από τη στιγμή που ανέλαβε την αρχηγία. 
Η υπογραφή της σύμβασης των 21 εκατομμυρίων πριν λίγες μέρες, από τον νυν Υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος κατάλαβε αμέσως τη σπουδαιότητα του θέματος και το τοποθέτησε στην κορυφή της ατζέντας του, άρχισε να φέρνει τα αποτελέσματα που όλοι θέλουμε να δούμε, δείχνοντας ότι η αγαστή συνεργασία πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας μόνο εντυπωσιακά αποτελέσματα μπορεί να φέρει.
Η τρίτη ευχάριστη έκπληξη είναι η παρουσία των ελικοπτέρων Kiowa Warrior, επίσης στο πεδίο ασκήσεων του Ψηλού Στάλου. μερικούς μήνες μετά την παραλαβή τους. Η εντατική εκπαίδευση χειριστών και τεχνικών θα μας εκπλήξει ευχάριστα και στο μέλλον.



Σε μία χώρα που προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι μετά από μία 10ετή κρίση, οι ένοπλες δυνάμεις, μας δείχνουν για μία ακόμα φορά το δρόμο, με μία ομαδική προσπάθεια που αρχίζει από τον ΥΕΘΑ και ολοκληρώνεται με τον κόπο και το μόχθο του τελευταίου στρατιώτη που υπηρετεί τη θητεία του και την αμέριστη βοήθεια των κατοίκων σε όλες τις γωνιές της χώρας.                                  ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: