Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Παρουσία ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στο νυχτερινό σκέλος της ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019»


Παρουσία ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στο νυχτερινό σκέλος της ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019»


  Παρουσία του Πρωθυπουργού   Κυριάκου Μητσοτάκη   και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας   Νικόλαου Παναγιωτόπουλου , πραγματοποιήθηκε στο Πεδ...

 Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Ασκήσεων «Αετός» στο νομό Έβρου, το νυκτερινό επιχειρησιακό σκέλος της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Παρμενίων 2019».
Την άσκηση παρακολούθησαν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο Αρχηγός ΓΕΑ (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου.
Διευρυμένο κλιμάκιο αποτελούμενο από στελέχη της Κυβέρνησης, μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, Βουλευτές του ΚΙΝΑΛ καθώς και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών, ήταν παρόντες στο πεδίο βολής «Αετός» και διαπίστωσαν την άρτια επιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μετά το πέρας της άσκησης, ο κ. Παναγιωτόπουλος απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό:
«Βρεθήκαμε στην κλιμάκωση της μεγάλης ετήσιας Τακτικής Ασκήσεως Μετά Στρατευμάτων «Παρμενίων 2019» και μάλιστα τις νυκτερινές επιχειρήσεις, όπου διαπιστώσαμε τις ικανότητες και τις δυνατότητες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Με τις επιχειρήσεις αυτές είδαμε όλοι ότι η νύκτα μετατράπηκε σε ημέρα!



Αυτό που είδαμε είναι ό,τι εννοούσα όταν δήλωσα προ ολίγου στη Βουλή των Ελλήνων ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι το ξίφος της Ελλάδος, είναι η κόψη του σπαθιού η τρομερή.
Η ακρίβεια εκτέλεσης των ασκήσεων, η εξαιρετική ποιότητα, ο άψογος συγχρονισμός μεταξύ πάρα πολλών όπλων και των τριών Κλάδων -διότι μην ξεχνάτε ότι η Άσκηση διεξάγεται κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας και ολοκληρώνεται αύριο στη Σαμοθράκη- το φρόνημα και ο επαγγελματισμός των στελεχών σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας, η τρομακτική ισχύς πυρός των οπλικών συστημάτων που είδαμε στο πεδίο της μάχης, καθιστούν ορατή αυτή την ικανότητα ακόμα και στους μη εξοικειωμένους, ακόμα και μέσα στη νύχτα.
Θα ήθελα να δώσω θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα δεκάδες χιλιάδες στελέχη που ενεπλάκησαν σ’ αυτή την Άσκηση, σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας. Είστε άξιοι συγχαρητηρίων.
Σήμερα καταδείχθηκε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διαθέτουν εξαιρετική αποτρεπτική ισχύ.
Αγαπητά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αγωνίζεστε κάθε μέρα για να γίνεστε καλύτεροι, αλλά γίνεστε καλύτεροι όχι για να πολεμάτε, αλλά διά της αποτρεπτικής αυτής ισχύος να διασφαλίζετε την ειρήνη, να υπερασπίζεστε και να διασφαλίζετε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και να εδραιώνετε την πεποίθηση, σε όλο τον ελληνικό λαό, ότι πρέπει και μπορούν να νιώθουν ασφαλείς.
Θερμά συγχαρητήρια!»
Τη σημερινή τελική φάση της ΤΑΜΣ «Παρμενίων 2019» στη Σαμοθράκη, θα παρακολουθήσει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τη Στρατιωτική Ηγεσία.






                  ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: