Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Λεοντάρης: Τρία πουλιά πετάσασιν - Το βίντεο μήνυμα του Α/ΓΕΕΦ μετά το ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΒΕΛΟΣ


Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Στρατηγός Ηλίας Λεοντάρης. Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Στρατηγός Ηλίας Λεοντάρης.
Στις 17 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η τελική φάση της Διακρατικής και Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης της Εθνικής Φρουράς μετά στρατευμάτων ΤΑΜΣ «ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΒΕΛΟΣ», στο Πεδίο Βολής του Καλού Χωριού.
Η άσκηση διήρκησε από τις 14 έως 17 Οκτωβρίου, με διάφορες επιμέρους ασκήσεις και ενέργειες, από το σύνολο του Στρατεύματος, στο χερσαίο, θαλάσσιο και εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κατά την εκτέλεση της τελικής φάσης στο Π.Β Καλού Χωριού πέραν των μονάδων της Εθνικής Φρουράς, συμμετείχε και τριάδα μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 52+ της 115 Πτέρυγας Μάχης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας σε αποστολή βομβαρδισμού επίγειων στόχων, εκτελώντας εικονικές προσβολές LowApex εντός του Πεδίου Βολής.
2 dsc1694jpg
Κατά τη διάρκεια της άσκησης, από το δυτικότερου ως το ανατολικότερο άκρο της Νήσου εκτελέστηκαν ασκήσεις διπλής ενεργείας, επιθετικές και αμυντικές επιχειρήσεις και εφαρμογή διαφόρων τακτικών, με εμπλοκή όλων των μονάδων της ΕΦ στα 3 επίπεδα του επιχειρησιακού περιβάλλοντος (ξηρά, θάλασσα και αέρα).
Σήμερα, 24 ώρες μετά την άσκηση, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Στρατηγός Ηλίας Λεοντάρης, με ανάρτησή του στα social media, αναφέρεται στην ΤΑΜΣ ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΒΕΛΟΣ, μαζί με το τραγούδι "Τρία πουλιά πετάτασιν", το οποίο - όπως σημείωσε - είναι συναφές και κατατοπιστικό. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως στην χθεσινή αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου πέταξαν τρία μαχητικά F-16..                  ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ   ΕΔΩ          

Δεν υπάρχουν σχόλια: