Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Ολοκλήρωση Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019»

http://www.mod.mil.gr/sites/default/files/styles/large/public/2019-10/8_0.jpg?itok=pC_tVFiG

Ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία η Εθνική Διακλαδική Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019» με διακλαδικού χαρακτήρα δραστηριότητες και αποβατικές επιχειρήσεις στη νήσο Σαμοθράκη.
Κατά την τελική φάση της άσκησης εκτελέστηκαν πυρά αυτοκινούμενων πυροβόλων και τεθωρακισμένων αρμάτων του Στρατού, επιθετικών ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού, πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.
Τις σημερινές δραστηριότητες παρακολούθησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου και ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρελιάς.
Το βασικό νυχτερινό επιχειρησιακό σκέλος της Άσκησης, που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 στο Πεδίο Ασκήσεων «ΑΕΤΟΣ» στο Νομό Έβρου, παρακολούθησε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και σύσσωμη την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.
Η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Παρμενίων 2019» διεξήχθη από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2019 σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών.                 
http://www.mod.mil.gr/sites/default/files/styles/large/public/2019-10/1_1.jpg?itok=W5uL-58k

Δεν υπάρχουν σχόλια: