ΛΕΟ 1Α4

ΛΕΟ 1Α4

Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020

Επίδειξη ισχύος στην άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος»: Σενάριο ανακατάληψης της Σκύρου από 1.000 πεζοναύτες (φώτο)

Επίδειξη ισχύος στην άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος»: Σενάριο ανακατάληψης της Σκύρου από 1.000 πεζοναύτες (φώτο)


Επίδειξη ισχύος, την ώρα που υπάρχει κλιμάκωση των σχέσεων με την Τουρκία, στέλνει η Ελλάδα με την άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2020», στην οποία συμμετείχαν 1.000 πεζοναύτες από Ελλάδα, ΗΠΑ και Γαλλία. 
Στην εντυπωσιακή στρατιωτική άσκηση -που γίνεται την ώρα της κλιμάκωσης των σχέσεων με την Τουρκία- συμμετείχαν 1.000 πεζοναύτες από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.
Η άσκηση ξεκίνησε με εκπαίδευση των πεζοναυτών στη Μαγνησία και στο πεδίο βολής στα Γλαφυρά, ενώ ολοκληρώνεται με το σενάριο ανακατάληψης τμήματος νησιού, στη Σκύρο.
Και γαλλικό ελικοπτεροφόρο στην άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος»
Ένα από τα σημεία που ξεχώρισαν είναι ότι στη φετινή άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος» συμμετείχε το γαλλικό ελικοπτεροφόρο αμφίβιων επιχειρήσεων “Dixmude”, κλάσης Mistral.
Δείτε εικόνες από τη μεγάλη στρατιωτική άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2020», που ολοκληρώνεται το Σάββατο:
Νέα στρατιωτική άσκηση προσεχώς
Η μεγαλειώδης άσκηση περιελάμβανε ποικίλους τύπους βολών, εκπαίδευση σε πεδία επιχειρήσεων, άλματα αλεξιπτωτιστών, περιπολίες και αμφίβιες αποστολές. Μετά την άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2020», η σκυτάλη περνά στους επιτελείς της άσκησης «Χρυσόμαλλο Δέρας 2020».
Η συγκεκριμένη άσκηση διοργανώνεται από τον στρατό Ξηράς ΤΑΜΣ και πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή δυνάμεων από τις ΗΠΑ, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.
Η άσκηση «Χρυσόμαλλο Δέρας 2020» θα πραγματοποιηθεί στο πεδίο βολής τους Ασκού Προφήτη (Βόλβη) από τις 10 έως τις 14 Φεβρουαρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!            ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ  εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: