Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Επίσκεψη COM USAREUR στην Κύπρο


Στις 03 Φεβρουαρίου 2020, ο Διοικητής των Αμερικανικών Χερσαίων Δυνάμεων στην Ευρώπη Lt General Christopher G. CAVOLI (COM USAREUR) πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κύπρο.
Ο Στρατηγός CAVOLI, συνοδευόμενος από την Πρέσβειρα και τον Ακόλουθο Άμυνας των ΗΠΑ στην Κύπρο, συναντήθηκε στο ΓΕΕΦ με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Ηλία ΛΕΟΝΤΑΡΗ, όπου σε κατ’ ιδίαν συνάντηση συζήτησαν θέματα αρμοδιότητας και αντάλλαξαν απόψεις για τα τεκταινόμενα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Επιπλέον, έτυχαν ενημέρωσης για τις δυνατότητες της ΕΦ, τις διμερείς συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας της Κύπρου με άλλες χώρες και τη συμμετοχή της στην Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη συνέχεια, ο Στρατηγός CAVOLIκαι η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, είχαν συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας κ. Σάββα Αγγελίδη, κατά την οποία συζητήθηκε η Αμυντική Συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Στις 04 Φεβρουαρίου 2020, ο Διοικητής USAREUR επισκέφθηκε την Αεροπορική Βάση Πάφου και το ΚΕΝ Πάφου, όπου φιλοξενείται  απόσπασμα των Αμερικανικών Δυνάμεων της Ευρώπης.


                                                          ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ    ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: