Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Για μια ισχυρή Ελλάδα

Ιωάννης Αμπατζόγλου


Σε προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο «Η Ελλάδα στο μεταίχμιο» αναφέρθηκα στα συσσωρευμένα προβλήματα της χώρας μας τα οποία αποτελούν –κυριολεκτικά- ένα μπλεγμένο κουβάρι που θα πρέπει να ξεμπλέξουμε εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως ελληνική κοινωνία και, κατ’ επέκταση, ως ελληνικό έθνος.
Επειδή όμως η λειτουργία μιας κοινωνίας σχετίζεται άμεσα με την πολιτική που ασκείται σε αυτήν, θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία στην πολιτική που θα πρέπει να εφαρμοστεί προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν. Με την σωστή πολιτική θα καταφέρουμε να ανακάμψουμε. Σε διαφορετική περίπτωση η καταστροφή μας θα είναι αναπόφευκτη.
Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να τονιστεί ότι μία πολιτική για να καταφέρει να σταματήσει τον κατήφορο που έχουμε πάρει, αλλά και για να βοηθήσει να ανακάμψουμε θα πρέπει να πληρεί ορισμένα χαρακτηριστικά. Κατ’ αρχάς, με πολύ απλά λόγια θα πρέπει να είναι σε θέση να αναστρέψει τις αρνητικές καταστάσεις που βιώνουμε σήμερα, δηλαδή:
α) Να έχει πρόταση για μία ορθή διαχείριση των οικονομικών μας ώστε να ορθοποδήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Στα πλαίσια αυτά θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τον φυσικό πλούτο της χώρας μας. Ζούμε σε μία μοναδική χώρα με πολλά νησιά, ιδανικό κλίμα και μαγευτικές παραλίες, πλουσιότατο υπέδαφος σε ορυκτά, σπάνιες γαίες κ.λπ. Έχουμε δυνατότητα παραγωγής γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας, παραγωγής ενέργειας από ήπιες μορφές ενέργειας (άφθονος ήλιος, περιοχές με ισχυρούς ανέμους, σημαντικές γεωθερμικές πηγές, «μπλε» ενέργεια από τις θάλασσές μας) αλλά και τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Όλα αυτά που έχουμε ως προίκα από τη φύση, θα πρέπει να αξιοποιηθούν και από «φτωχός συγγενής» να γίνουμε μία χώρα αυτάρκης σε όλα τα επίπεδα.                                    ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: