Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΤΑΜΣ Ιερός Λόχος 2011


IL-2011-front
Στις 19 και 20 Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε η αμφίβια άσκηση της ΛΕΦΕΔ, «Ιερός Λόχος 2011». Σκοπός της άσκησης είναι η εκπαίδευση των εφέδρων στις αμφίβιες επιχειρήσεις, αλλά και η αντιμετώπιση των αμφίβιων επιχειρήσεων του εχθρού.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης ο εχθρός κατείχε την περιοχή Νότια του Ποταμού Αλιάκμονα. Στην περιοχή αναμένεται επίθεση των φίλιων τμημάτων σε δύο άξονες με ΑΝΣΚ την πόλη της Κατερινής και την παραλία Κατερίνης αντίστοιχα . Αποστολή του αμφίβιου τμήματος το όποιο είναι δυνάμεως 2 ομάδων πεζοναυτών ήταν να αποβιβαστεί σε 2 διαφορετικές παραλίες μεταξύ Μακρύγιαλου και Μεθώνης και να πάρει θέση  σε σημείο όπου θα μπορεί να παρατηρεί και να προσβάλει κάθε κίνηση του εχθρού στην Κεντρική Οδική Αρτηρία (ΚΟΑ) Μεθώνης – Μακρύγιαλου. Την ώρα «Η» δηλαδή την ώρα της επίθεσης των φίλιων τμημάτων, η κάθε ομάδα σον τομέα της  θα έπρεπε να απαγορεύσει με πυρά κάθε κίνηση στην ΚΟΑ έως ότου διέλθουν τα προελαύνοντα τμήματα .Στην περιοχή κινούνταν εποχούμενα και πεζά περίπολα της απεικόνισης , δίνοντας την αίσθηση μιας πραγματικά εχθροκρατούμενης  περιοχής κάνοντας το έργο της προσέγγισης αλλά και της διείσδυσης εξαιρετικά δύσκολο.
{gallerry}IL2011-1{/gallery}

Οι ομάδες επιβιβάστηκαν στις λέμβους και κινήθηκαν οι κάθε μία προς τα σημεία αποβάσεως τους ,300 μέτρα πριν την ακτή ξεκίνησαν οι ανιχνευτές θαλάσσης  κολυμπώντας και αφού ασφάλισαν την ακτή έδωσαν το σήμα προς την ομάδα που περίμενε στα ανοιχτά. Το τμήμα κινήθηκε κωπηλατώντας  αποβιβάστηκε στην ακτή και προωθήθηκε αθόρυβα και αθέατα προς ένα συγκεκριμένο ύψωμα το οποίο παρείχε πολύ καλή παρατήρηση στην ΚΟΑ και επαρκή κάλυψη και απόκρυψη. Καθ’όλη την διάρκεια της νύχτας ανέφερε στην βάση κάθε κίνηση του εχθρού στην ΚΟΑ και την ώρα «Η» προσέβαλε με πυρά όπως έλεγαν οι διαταγές εχθρική φάλαγγα της οποίας το προσωπικό πέρασε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε αντεπίθεση δύο φορές αλλά χωρίς επιτυχία και αναγκάστηκε να συμπτυχθεί στο χωριό Μακρύγιαλος καθώς η φίλιες δυνάμεις είχαν καταφέρει να προελάσουν μέχρι Νέα Αγαθούπολη. Στην συνέχεια δόθηκε εντολή συνένωσης στις  2 ομάδες σε προκαθορισμένο σημείο στον χάρτη και κίνησης προς παραλία Αϊ-Γιάννης όπου επιβιβάστηκαν και πάλι στις βάρκες.
{gallerry}IL2011-2{/gallery}

Κατά την διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών με την εχθρική φάλαγγα τραυματίστηκε ένα μέλος της περιπόλου, τον οποίο και κουβάλησαν οι συνάδελφοί του με φορείο για 2,5 χλμ περίπου.
Μετά το πέρας της άσκησης έγινε μια εν “θερμώ” απενημέρωση στην παραλία .
Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στα γραφεία της λέσχης έγινε η ουσιαστική απενημέρωση καταδείχτηκαν τυχόν λάθη  και αναλύθηκαν τρόποι ενέργειας .
ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: