Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Μνημόνιο και λαθρομετανάστευση

Έχει επιστρατευτεί όλο το οπλοστάσιο του πολιτικού συστήματος προκειμένου να ξεγελάσει τον κόσμο και να τον οδηγήσει στα μαντριά – ή μάλλον καλύτερα στα σφαγεία του συστήματος – μέσω πολλαπλών αναχωμάτων κατασκευασμένα από τα ίδια του τα «μπάζα». Δημοσιογράφοι και πολιτικοί στήνουν τις πλεκτάνες του ψεύδους προσπαθώντας να περισώσουν ότι έχει απομείνει από το καθεστώς της κλεπτοκρατίας που συντηρούσε αμφότερους επί δεκαετίες.
Το Μνημόνιο και η λαθρομετανάστευση είναι, ομολογουμένως, τα δύο πιο επίκαιρα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο. Δεν είναι, φυσικά, ούτε τα μόνα, ούτε τα σημαντικότερα, αφού το δημογραφικό, τα ναρκωτικά, τα εθνικά θέματα και πολλά άλλα, παρότι έχουν φύγει από το ρεπερτόριο των ΜΜΕ δεν παύουν να είναι  και επίκαιρα, σημαντικά και επικίνδυνα.
Είναι, όμως, το μνημόνιο και η λαθρομετανάστευση δύο διαφορετικά προβλήματα, όπως μας λένε τα ΜΜΕ, προκειμένου να παρουσιάσουν τις αριστερές και «δεξιές» λύσεις που τα ίδια προτείνουν; Ή μήπως δεν είναι δύο διαφορετικά προβλήματα, αλλά ένα οπότε όλες οι αριστεροδεξιές λύσεις των ΜΜΕ είναι άχρηστες, πέραν του προφανούς γεγονότος ότι είναι εκ του πονηρού προτεινόμενες;
Η αλήθεια είναι ότι και οι αιτίες και οι συνέπειες των δύο, φαινομενικά διαφορετικών, προβλημάτων συμπτίπτουν και καθιστούν ένοχα τα κόμματα του κυνοβουλίου. Οι αιτίες του μνημονίου εδράζονται στην κλεπτοκρατία των τελευταίων δεκαετιών και στην δουλικότητα των εγχώριων πολιτικάντηδων απέναντι στις τράπεζες και τους διεθνείς τοκογλύφους. Η λαθρομετανάστευση έχει ως αίτια της τις περικοπές στις ένοπλες δυνάμεις, την δουλικότητα των κυβερνώντων απέναντι σε διεθνείς «οργανισμούς» των ιδίων συμφερόντων με τους τοκογλύφους και, φυσικά, την κλεπτοκρατία που θέλησε να εκμεταλλευτεί για ιδίον όφελος τους κοινοτικούς πόρους που απορρέουν από την, δια του συγκεκριμένου τρόπου, διάλυση του κοινωνικού ιστού της Ελλάδας.
Λαμβάνουν μέτρα, μας λένε, για να μπορέσουν να περικόψουν  τις δημόσιες δαπάνες και να μεγιστοποιήσουν τα έσοδα του κράτους. Κανείς δημοσιογραφίσκος, όμως, δεν κάνει την προφανή ερώτηση. Πως συνάδει αυτό με την ανοχή απέναντι στην λαθρομετανάστευση; Η αλήθεια είναι ότι, βάσει των επίσημων στοιχείων, η παρουσία των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα μας στοιχίζει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως, μέσω του παρεμπορίου, παράνομων επιδομάτων και των εμβασμάτων. Αυτό χωρίς να υπολογίσουμε ναρκωτικά, ληστείες και πολλά άλλα. Αυτό υπολογίζοντας μόνο τα «επίσημα στοιχεία», τα οποία ως γνωστόν πάντα προκύπτουν μετά από «καθεστωτικό μαγείρεμα». Τα στοιχεία, συγκεκριμένα, μιλάνε για 29 δις. ευρώ ετησίως, το οποίο αν το πάρουμε για πέντε μόνο χρόνια, ξεκινώντας δηλαδή από το 2007 μας οδηγεί στο αστρονομικό νούμερο των 145 δις. ευρώ. Αυτό, το λέμε και πάλι, χωρίς να υπολογίσουμε πολλά, όπως π.χ. η δωρεάν νοσηλεία της οποίας χαίρουν αφειδώς, οι λαθρομετανάστες, από το ελλαδικό κράτος.
Πως συνάδουν, λοιπόν, αυτά τα δύο; Πως γίνεται κάποιος να ισχυρίζεται ότι είναι αντιμνημονιακός και αριστερός (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και λοιπά γκρουπούσκουλα του Στάλιν και του Τσαουσέσκου); Πως γίνεται κάποιος να δηλώνει αντιμνημονιακός, δεξιός και να έχει ψηφίσει το Δουβλίνο ΙΙ (βλέπε Καμμένος και λοιποί «καμμένοι»); Γιατί αυτές οι άβολες ερωτήσεις δεν γίνονται από τους δημοσιογράφους στις άπειρες ώρες τηλεοπτικής προβολής που λαμβάνουν όλοι αυτοί;
Η αλήθεια είναι ότι όλοι αυτοί είναι συνένοχοι και συνέταιροι στο «συνδικάτο του εγκλήματος», το οποίο έχουν στήσει στις πλάτες του Ελληνικού Λαού. Γι’ αυτό γίνονται αυτές οι στημένες συνεντεύξεις. Γι’ αυτό και η προβολή τους δεν έχει τελειωμό. Γιατί θέλουν από κοινού να κοροϊδέψουν τον Λαό, ώστε να συνεχίσουν να εγκληματούν εις βάρος του. Δεν γίνεται κάποιος να είναι αντιμνημονιακός και να μην διακατέχετε από υγιείς εθνικιστικές ιδέες, όπως δεν  γίνεται κάποιος να είναι εθνικιστής και να συναγελάζεται με τους ενόχους συγκυβερνώμενος.
Η απάντηση του Ελληνικού Λαού πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική. Να χτυπήσει σε αυτό που όλοι τους δείχνουν να έχουν αλλεργία και να τους πονάει. Θυμίζω ενδεικτικά την ομοιότητα των δηλώσεων:
Τσίπρας: «Προτιμώ τον Καρατζαφέρη από την Χρυσή Αυγή στην Βουλή»
Καρατζαφέρης: «Αυτοί οι άνθρωποι είναι περισσότερο Γερμανοί πατριώτες και εν συνεχεία Ελληνες πατριώτες»
Χρυσοχοΐδης: «Οποιος αστυνομικός έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή θα πάει σπίτι του»
Καμμένος: «Η Χρυσή Αυγή είναι νεοναζιστικό κόμμα. Δεν έχουμε σχέση. Δεν θα συνεργαστούμε ποτέ»
Γεωργιάδης: «Θέλω να πιστεύω ότι η Χρυσή Αυγή δεν θα μπει στη Βουλή»
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: