Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Αυτοί είναι οι ΕΝΟΧΟΙ για το Πραξικόπημα και την Εισβολή (20)


www.papaphotis.org 

Γνωρίστε την Αλήθεια, ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ.



Αυτοί είναι οι ΕΝΟΧΟΙ για το Πραξικόπημα και την Εισβολή (20)


ΣΤΙΣ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΡΟΟΔΟΣ.  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΦΕΔΡΙΚΟΥ. (21-8-2012)


ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΠΑΠΑΦΩΤΗ


Γράφει ο Σαμψών στις 20/8/94 στην «ΜΑΧΗΝ»:-

Ο Μακάριος και οι Επιτελείς του πίστευαν πως το Πραξικόπημα των Ελλαδιτών Αξιωματικών θα γίνεται κατά την διάρκεια της νύχτας της Κυριακής 14ης Ιουλίου προς Δευτέρα 15η Ιουλίου. Και ενώ οι δυνάμεις του – Προεδρική Φρουρά, το Εφεδρικό Σώμα, ΚΥΠ, Ομάδες Μακαριακές (Αστυνομικοί και Πολίτες) – κύκλωναν τα στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς και τα σπίτια των Ελλαδιτών Αξιωματικών και ήταν πανέτοιμοι για να ¨πνίξουν το Πραξικόπημα κατά την γέννηση του...¨, ο ίδιος εγκατέλειψε – από το Σάββατο, 13 Ιουλίου – την Λευκωσία, και κλείστηκε στο θερινό Προεδρικό Μέγαρο στο Τροόδος, περικυκλωμένος από Επίλεκτες Δυνάμεις της Προεδρικής Φρουράς και του Εφεδρικού Σώματος.

ΤΡΟΟΔΟΣ, Σάββατο 13 Ιουλίου του 1974.  Βράδυ.  Στο θερινό του Προεδρικό Μέγαρο, ο Μακάριος είναι άγρυπνος και καλά φρουρούμενος από τους άνδρες του.  Μια ομάδα Αξιωματικών του Εφεδρικού Σώματος, τον επισκέπτεται και του ¨φέρνουν τις τελευταίες φρέσκες...πληροφορίες¨, ενώ συγχρόνως επιμένουν ότι:

  • ¨Είναι ορθότερον να προλάβουμε αντί να επιχειρήσουμε να καταστείλουμε το πραξικόπημα...¨.

Εισηγούνται δε – οι Αξιωματικοί του Εφεδρικού Σώματος – να εφαρμοστεί αμέσως το ¨Σχέδιο – που είχε εγκρίνει ο ίδιος – για απαγωγή των Ελλαδιτών Αξιωματικών και ομηρία των γυναικοπαίδων τους...¨.  Τον βεβαιώνουν ότι ¨οι ίδιοι είναι έτοιμοι να αναλάβουν τη διοίκηση της Εθνικής Φρουράς και του αποκαλύπτουν ότι ήδη έχουν διαμοιράσει τις Επιτελικές και Ανώτατες Διοικητικές θέσεις της Δύναμης...¨.

Ο Μακάριος, όμως επιμένει.  Δεν πιστεύει ότι θα γίνει το Πραξικόπημα και δεν δέχεται τις εισηγήσεις τους.

Οι βραδινοί επισκέπτες του Μακαρίου – οι Αξιωματικοί του Εφεδρικού Σώματος – επιμένουν, τουλάχιστον, ¨να γίνουν οι συλλήψεις των Ελλαδιτών Αξιωματικών, που μετείχαν στην ¨Μυστική Σύσκεψη¨ της 9ης Ιουλίου στο ΓΕΕΦ¨.

Και αυτή η ¨πρόταση...¨ απορρίπτεται από τον Μακάριο, με κατηγορηματικό τρόπο. Για να τους πείσει ισχυρίζεται – και τους αποκαλύπτει – ότι έλαβε δύο τηλεφωνήματα, από τον Γ.Αθανασιάδη – Νόβα, τον γηραιό πολιτικό και τον Μιχάλη Δούντα, που τον βεβαίωναν ότι ¨το Πραξικόπημα αναβλήθηκε...»
 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: