Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Απίστευτο! Μέχρι το 1999 είχαμε πέντε καπνοβιομηχανίες! - Ο Σημίτης τις «έκλεισε»

simitis

Περίπου μια πενταετία, ολοι αναφέρουν  ότι το 2010 η Ελλάδα χρεοκόπησε, χωρίς να εμφανίζεται συγκεκριμένα ένα υπεύθυνος για την κατάσταση αυτή. Ενα κομμάτι της καταστροφής είναι κι αυτό με πρωταγωνιστές τον Κώστα Σημίτη, την Χριστίνα Σπυράκη, την Αννα Διαμαντοπούλου και φυσικά την Ευρωπαϊκη Ενωση
Στα μέα της δεκαετίας του 1990, όταν ο Σημίτης ήταν ο εκσυγχρονιστής, είχε βάλει υφυπουργό υγείας  την Χριστίνα Σπυράκη.
Το 1999 η Ελλάδα 5 καπνοβιομηχανίες με 30% της παραγωγής σε εξαγωγές και πάνω από 30.000 απασχολούμενους με την καπνοπαραγωγη (αγρότες, εργάτες, υπαλλήλους κτλ).
Η ΕΕ με πιέσεις της Philip Morris αποφάσισε να απαγορευτεί, η διακίνηση και η πώληση βαρεων Τσιγάρων στην ΕΕ, δηλαδή κάτι που κατείχε καλά η Ελλάδα, και ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική στον τομέα αυτό.
Τα βαρέα τσιγάρα ήταν καθαρά φωτογραφική για τις Ελληνικές Βιομηχανίες, καθώς οι Ελληνικές βιομηχανίες δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν άλλες μάρκες αλλά ήταν ανταγωνιστικότατες στα γνωστά «Ελληνικα Τσιγάρα» σχεδον για έναν αιώνα.
Να υπενθυμιστεί ότι η Επιτρόπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αρμοδιότητα τα θέματα απασχόλησης και κοινωνικών θεμάτων, την περίοδο 1999-2004 ήταν η Αννα Διαμαντοπούλου.
Σαν να μην έφτανε λοιπόν η απαγόρευση πώλησης των Ελληνικών Τσιγάρων εντός της ΕΕ, καθάρα υπερ της Philip Morris, η Ευρωπη αποφάσισε να πάει κι ένα βήμα πιο πέρα.
Απαγόρευσε στη συνέχεια και την παραγωγή. Δηλαδή όχι μονο απαγορευόταν να πουλάμε, αλλά και να κατασκευάζουμε τσιγάρα για εξαγωγή.
Η υφυπουργός Υγείας κυρία Χριστίνα Σπυράκη – προσωπική φίλη της Δάφνης Σημίτη – στις 29 Ιουνίου 2000 ψήφισε, με καθοριστική ψήφο, κοινή απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ, η οποία απαγόρευε στην Ελλάδα να παράγει και να κάνει εξαγωγή τα τσιγάρα που παραγγέλλουν τρίτες χώρες όταν αυτά δεν είναι της αρεσκείας της.
Ετσι η Philip Morris έκλεισε τον ανταγωνισμό, εξαγόρασε τον Παπαστράτο και τώρα έχουμε μια ελληνική καπνοβιομηχανία η οποία δε θυμίζει σε τίποτα τις καλές εποχές που είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε εξαγωγές.                                                                                   ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ   ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: