Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

επανέρχεται η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (Ε.Ο.Ζ.)

Στο προσκήνιο επανέρχεται η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (Ε.Ο.Ζ.) στα διοικητικά διαμερίσματα της Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης, Πελοποννήσου και Κεντρικής Μακεδονίας. Παράλληλα, όπως έχει αποκαλύψει το ΕΜΠΡΟΣ, σχεδιάζεται η ενοικίαση από τους αγρότες μεγάλων καλλιεργήσιμων εκτάσεων στα γόνιμα εδάφη της Θεσσαλίας, του κάμπου της Βοιωτίας και στους νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας και Ημαθίας από πολυεθνικές εταιρείες γερμανικών και ισραηλινών συμφερόντων.
Εκείνο που ενισχύει την συγκεκριμένη πληροφορία είναι ότι διαρκούσης της προεκλογικής περιόδου, ο άνθρωπος του Τελ Αβίβ στην Ελλάδα, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά Αρ. Τζιαμπίρης, είχε πολύωρη συνάντηση με τον πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα. Ως γνωστόν, το εν λόγω χρηματοπιστωτικό ίδρυμα κατάφερε με την συνέργεια Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ να «αρπάξει» το υγιές κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας και μαζί εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα στις εύφορες περιοχές της χώρας που κατείχε αμέσως ή εμμέσως (λόγω ληξιπρόθεσμων δανείων) η τελευταία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το τέλος του ραντεβού ο Τζιαμπίρης κατευθύνθηκε στην οικία της Ισραηλινής πρέσβειρας στην Αθήνα, Ιρίτ Μπεν Άμπα, προκειμένου να την ενημερώσει για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη κρούση για ενοικίαση και αργότερα αγορά εκτάσεων στην Κεντρική Μακεδονία έγινε το 2012, με την σύμφωνη γνώμη των «ανίερων» συμμάχων Σαμαρά - Βενιζέλου. Πρώην συνεργάτης του τελευταίου που εργάζεται πλέον στην Τράπεζα Πειραιώς, είχε προμηθεύσει, μάλιστα, τους Ισραηλινούς «επενδυτές» με χάρτες των περιουσιακών στοιχείων της ΑΤΕ στην Βόρεια Ελλάδα αλλά και με στοιχεία για το ύψος των δανείων που οφείλουν οι αγρότες. Φημολογείται δε, πως τους έδωσε ονομαστικούς καταλόγους με οφειλέτες, οι οποίοι στην απόγνωσή τους και με την φορολογική λαίλαπα να έρχεται, θα αναγκαστούν να πουλήσουν όσο-όσο τα χωράφια τους μήπως και τους μείνει στην τσέπη κανένα ευρώ.
Εντονο ενδιαφέρον δείχνουν και οι Γερμανοί οι οποίοι επανέρχονται στο θέμα της εγκατάστασης στην χώρα μας και μάλιστα σε αγροτικές και ημιαστικές περιοχές, των περίφημων γερμανικών ταμιευτηρίων, των λεγόμενων Sparkassen.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, είναι θέμα χρόνου η ίδρυση στην Ελληνική Περιφέρεια υποκαταστημάτων των οποίων η πλειοψηφία των μετοχών ανήκει στα τοπικά ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας. Ουσιαστικά, πρόκειται για το πρώτο βήμα για την μετεγκατάσταση προβληματικών γερμανικών επιχειρήσεων στις Ε.Ο.Ζ., που θα δημιουργηθούν και θα ενθυλακώσουν τα κονδύλια από τα ευρωπαϊκά προγράμματα που προορίζονται για την διάσωση των Ελληνικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ).
Πρόκειται για εφαρμογή του σχεδίου Mittelstand, που προβλέπει την μεταφορά γερμανικών εταιρειών, κυρίως βιομηχανικών και μεταποιητικών, σε χώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θα υπάρχει άφθονο εργατικό δυναμικό, μεροκάματα πείνας και χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές. Οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες είναι μια μοντέρνα εκδοχή των αποικιών, αφού λειτουργούν κυριολεκτικά ως κράτος εν κράτει, με τα προνόμια που απολαμβάνουν οι επιχειρήσεις που εγκαθίστανται σ’ αυτές, όπως για παράδειγμα, ειδικό εργασιακό καθεστώς που τους επιτρέπει να προσλαμβάνουν και να απολύουν χωρίς περιορισμούς, καθορίζοντας ακόμη και τις αμοιβές των εργαζομένων.
Παράλληλα, έχουν ξεχωριστό διοικητικό καθεστώς, αφού ουσιαστικά δεν ελέγχονται από το οικείο κράτος, μη δίνοντας λογαριασμό σε κανένα θεσμοθετημένο όργανό του για τις αποφάσεις που λαμβάνουν, εν πολλοίς καταλύουν την εδαφική κυριαρχία της χώρας όπου «επενδύουν». Όσο για τους φόρους που καταβάλλουν, αυτοί είναι ελάχιστοι, καθώς ισχυρίζονται ότι δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας στον γηγενή πληθυσμό και επομένως πρέπει να έχουν απαλλαγή από τα περισσότερα φορολογικά βάρη. Η εμπειρία, όμως, έχει διδάξει ότι οι ντόπιοι εργαζόμενοι με την πάροδο του χρόνου απομακρύνονται γιατί ζητούν καλύτερες αμοιβές και βελτίωση των συνθηκών απασχόλησης.
Και στο σημείο αυτό θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο που προβλέπει την αντικατάσταση των Ελλήνων εργαζομένων στις Ε.Ο.Ζ. από λαθρομετανάστες. Οι τελευταίοι, εγκλωβισμένοι στην χώρα μας θα εργάζονται για ένα κομμάτι ψωμί στα χωράφια των Ισραηλινών και στα εργοστάσια των Γερμανών, των Βέλγων, των Ολλανδών κ.ά. Και φυσικά το Ελληνικό ενεργό εργατικό δυναμικό θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ του δρόμου της ανεργίας και της μετανάστευσης στο εξωτερικό.
Γιατί είναι πλέον θέμα χρόνου να εκχωρήσουμε κι επισήμως μέρος της εδαφικής μας επικράτειας σε ξένους ιδιώτες επενδυτές, που ουσιαστικά θα αποτελούν το προκάλυμμα των κρατικών συμφερόντων άλλων κρατών                                                                                       ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΓΙΑΝΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: