Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - Εκπαιδευτική δραστηριότητα ΒΟΛΗΣ – ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ – ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.







Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε από την ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ εκπαιδευτική δραστηριότητα ΒΟΛΗΣ – ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ – ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.
Η βολή πραγματοποιήθηκε με λειοκανα επαναληπτικά και αυτόματα, κυνηγητικά – σκοπευτικά  τυφέκια ( τύπου Benelli M2 – Hatsan Escort Mossberg 590 όλα 12 cal ) στο σκοπευτήριο του ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ στον ΠΟΛΥΓΥΡΟ.
Την εκπαίδευση πραγματοποίησαν μέλη μας έφεδροι αξιωματικοί και οπλίτες των Ειδικών Δυνάμεων οι όποιοι είναι έμπειροι σκοπευτές και εκπαιδευτές/προπονητές πρακτικής σκοποβολής.
Αρχικά πραγματοποιήθηκε θεωρητική εκπαίδευση πάνω στο αντικείμενο- ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας - ασφάλειας και ξενάγηση στο πεδίο, μετά πραγματοποιήθηκε ξηρα εκπαίδευση ( είσοδος έξοδος σε κτίριο κλπ ) και στο τέλος πραγματοποιήθηκε η βολή με αληθινά πυρά.
Όπως παρουσιάζεται και στο σχεδιάγραμμα του πεδίου ο σκοπευτής έπρεπε να βάλει διαρκώς καθ όλη την κίνηση του ακόμη και σε πολύ κοντινές αποστάσεις ενώ η επαναγέμιση στο μέσω της διαδρομής αρκετούς από εμάς μας φρέναρε καθώς όπως λέει και έμπειρο μέλος μας « ……….εκει είναι όλη η τέχνη ».
Το πεδίο βολής μας πραγματοποιήθηκε με υλικά που βρεθήκαν επί τόπου στο σκοπευτήριο, τα όπλα ( κυνηγητικά/σκοπευτικά ) και τα μέσα ατομικής προστασίας διέθεσαν μέλη μας .
Την εκδήλωση πλαισίωσαν μέλη μας από τις περιοχές της Γαλατιστας του Πολυγύρου και τις Κασσάνδρας. Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία των συζύγων – φίλων των μελών μας όπως και η παρουσία αθλητών σκοπευτών.
Οι φωτογραφίες – το βίντεο από την εκδήλωση μας αν και άκρως ερασιτεχνικά παρουσιάζουν την προσπάθεια που δόθηκε για την καλύτερη το δυνατόν εφαρμογή σε σκοπευτήριο ( πάντοτε με τα μέσα που διαθέτει η Λέσχη μας ) της δυναμικής εισόδου σε κτίριο και η βολή υπό συνθήκες πίεσης.
Ευχαριστούμε τον ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ για την διάθεση του σκοπευτηρίου τα μέλη μας που διέθεσαν χρόνο χρήμα και τα προσωπικά τους υλικά για την πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας.
ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ














       


            
 ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: