Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΔ / 21 Μ/Κ ΣΠ Πλάτης Έβρου: Το kranosgr στο Βορειότερο Σύνταγμα του Ελληνικού Στρατού


ΤΔ / 21 Μ/Κ ΣΠ Πλάτης Έβρου: Το kranosgr στο Βορειότερο Σύνταγμα του Ελληνικού Στρατού
ΑρχικήΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.
Του Ηλία Προύφα Η Τακτική Διοίκηση του 21ου Συντάγματος Πεζικού «ΔΡΑΜΑ», αποτελεί το ισχυρότερο Συγκρότημα του Στρατού Ξηράς. Έχε...
Η ''χακί'' κίνηση Ματ του Κώστα Μπακογιάννη
Αναδρομικά σε μισθούς – Αυξήσεις σε συντάξεις: Στρατιωτικοί, Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί θα πάρουν χιλιάδες ευρώ
Η κίνηση του Στρατηγού Ζερβάκη που θα συζητηθεί
Του Ηλία Προύφα

Η Τακτική Διοίκηση του 21ου Συντάγματος Πεζικού «ΔΡΑΜΑ», αποτελεί το ισχυρότερο Συγκρότημα του Στρατού Ξηράς.
Έχει την τιμή και το προνόμιο να υπερασπίζεται το βορειότερο τμήμα της ελληνικής επικράτειας, την περιοχή του ''Τριγώνου'' του Νομού Έβρου, εκεί που ''ξεκινάει η Ελλάδα'', εκεί που η καρδιά της πατρίδας μας χτυπάει λίγο πιο δυνατά. Επιπλέον, έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό να ελέγχει τα σύνορα της Ελλάδας έναντι δύο χωρών, της Τουρκίας και της Βουλγαρίας, καλύπτοντας το λεγόμενο ''Τριεθνές'' όριο μεταξύ των εν λόγω κρατών. 
Στην περιοχή του ''Τριγώνου'' βρίσκονται 18 συνολικά χωριά, που στηρίζονται κατά βάση στην αγροτική οικονομία. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι άνθρωποι του μόχθου, με υψηλότατο εθνικό φρόνημα.
Η ιστορία του Συντάγματος είναι μεγάλη, καθώς ως 21ο Σύνταγμα Πεζικού συμμετείχε σε όλους τους σύγχρονους αγώνες του Έθνους. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Βαλκανικού Πολέμου, το 21ο Σύνταγμα, ως ''Απόσπασμα Δράμας'', είχε την ιστορική ευκαιρία την 1η Ιουλίου 1913 να εισέλθει και να απελευθερώσει την ομώνυμη πόλη και να ταυτιστεί με τη νεότερη ιστορία της. Σε ανάμνηση του γεγονότος αυτού, με απόφαση του Γενικού Επιτελείου, η Τακτική Διοίκηση του 21ου Συντάγματος Πεζικού από το έτος 2000 έχει την τιμή να φέρει το προσωνύμιο ''ΔΡΑΜΑ'' στον τίτλο της. 
Το έτος 2017, η Τακτική Διοίκηση του 21ου Συντάγματος Πεζικού ''ΔΡΑΜΑ'', σε λαμπρή εκδήλωση που έγινε στην έδρα της, τέθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου ΔΡΑΜΑΣ και συμμετείχε με τμήμα παρέλασης στις εκδηλώσεις της επετείου απελευθέρωσης της πόλης, εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα των κατοίκων της Δράμας.
Το Σύνταγμα αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι στη συνείδηση των κατοίκων του ''Τριγώνου'' και το περιβάλλουν με ιδιαίτερη αγάπη. Θεωρούν τους εαυτούς αναπόσπαστο μέρος του Συντάγματος και προσπαθούν να το δείχνουν με κάθε τρόπο, με την ανιδιοτελή τους προσφορά. 
Από τη μεριά της και η Τακτική Διοίκηση, προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανταποδώσει την αγάπη που εισπράττει, εμπεδώνοντας το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής μέσω του υψηλού βαθμού επιχειρησιακής ετοιμότητας που εκπέμπει σε κάθε της δραστηριότητα και της αδιάλειπτης παρουσίας της σε όλη τη μεθόριο, αλλά και προσφέροντας ένα ευρύ πλέγμα κοινωνικού έργου και προσφοράς προς την τοπική κοινωνία. Αυτό εκφράζεται μέσω της παροχής ιατρικής φροντίδας στους κατοίκους των χωριών της περιοχής, της ανακούφισης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, της ουσιαστικής συμβολής στην κατασκευή και συντήρηση έργων υποδομής και της ενεργού συμμετοχής και συνδρομής σε τοπικές πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. 
Παρά τις όποιες δυσχέρειες, τις οποίες αντιμετωπίζει ως νέες προκλήσεις για καινοτόμες λύσεις, η Τακτική Διοίκηση του 21ου Συντάγματος Πεζικού ''ΔΡΑΜΑ'', επιδιώκει να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στα στελέχη και τους οπλίτες θητείας της δύναμής της. Ανακαινισμένα στρατιωτικά οικήματα (ΣΟΑ) που καλύπτουν την πλειοψηφία των αναγκών στέγασης και Λέσχη Αξιωματικών με υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών, αποτελούν μέρος των προσπαθειών για διευκόλυνση των στελεχών και των οικογενειών τους. Αλλά και οι οπλίτες θητείας, απολαμβάνουν άριστες εγκαταστάσεις στρατωνισμού, καλαίσθητα εστιατόρια με ποιότητα φαγητού που αποσπά ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια και μετακίνηση με οχήματα της Υπηρεσίας κατά την έξοδό τους στα πλησιέστερα αστικά κέντρα. 
Η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, η πειθαρχία και το αίσθημα ευθύνης έναντι της ανατεθείσας αποστολής, είναι τα χαρακτηριστικά που διακρίνει κανείς σε κάθε δραστηριότητα της Τακτικής Διοίκησης. Τα στοιχεία αυτά, έχοντας ως συνδετικούς κρίκους το χαμόγελο και το υψηλό ηθικό του προσωπικού, αποτελούν το μυστικό της επιτυχίας.  
Μετά από έγκριση του ΓΕΣ, ΓΕΕΘΑ και του Υπουργείου Άμυνας, το kranosgr βρέθηκε στο βορειότερο σύνταγμα του Ελληνικού Στρατού, από όπου και σας παρουσιάζει εντυπωσιακό φωτογραφικό υλικό, από όλες τις δραστηριότητες του σχηματισμού:




















































































































                 
ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: