Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Επέτειος Συμπλήρωσης 60 Χρόνων από την Ίδρυση της 130ΣΜ


Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη, η τελετή εορτασμού της επετείου συμπλήρωσης 60 χρόνων από την ίδρυση της 130 Σμηναρχίας Μοίρας (130ΣM), στην Αεροπορική Βάση Λήμνου.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση, ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής από τον Διοικητή της 130ΣΜ, Σμήναρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρβαλή και επίδοση αναμνηστικών σε διατελέσαντες Διοικητές της Μονάδας.
Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, διατελέσαντες Διοικητές της Μονάδας, αντιπροσωπείες Αξιωματικών των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και το εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό, το οποίο έχει υπηρετήσει στην 130ΣΜ.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το απόγευμα στην πόλη της Μύρινας, όπου πραγματοποιήθηκε, στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα», ιστορική οπτικοακουστική αναδρομή της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Λήμνο, καθώς και επίδειξη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ» στον Ρωμέικο Γιαλό.
Δείτε την Ιστορία της Μονάδας εδώ








  • Δεν υπάρχουν σχόλια: