Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Διοικητικες Συγκεντρώσεις Αρχηγού Εθνικής Φρουράς


Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο των Διοικητικών Συγκεντρώσεων του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα, με το προσωπικό της ΕΦ, πραγματοποιήθηκε διοικητική συγκέντρωση Εθνοφυλάκων από όλα τα Τάγματα Εθνοφυλακής των Σχηματισμών και Διοικήσεων.

Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν η παροχή κατευθύνσεων και οδηγίων με ιδιαίτερη έμφαση στα ακόλουθα:

  • Πρόθεση για αναβάθμιση του θεσμού της Εθνοφυλακής και ενίσχυση της συμμετοχής τους στο επιχειρησιακό πλάνο της ΕΦ.

  • Απαίτηση για τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών από το σύνολο του προσωπικού της Εθνοφυλακής, καθώς και σεβασμό στην οργανωτική δομή της ΕΦ.

  • Ευελιξία αφομοίωσης αλλαγών ανάλογα με τα καθήκοντα που ανατίθενται στους εθνοφύλακες, έτσι ώστε να υπάρχει άμεση προσαρμογή στις εξελίξεις που στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον διαμορφώνονται ταχέως.

  • Αξιοποίηση των ευκαιριών που παρέχονται για παρακολούθηση εκπαιδεύσεων τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, για ενίσχυση των στρατιωτικών τους γνώσεων και εμπειριών, για να ανταποκρίνονται όσο το δυνατόν καλύτερα στα καθήκοντα κα την Αποστολή τους.

  • Χειρισμοί προκλήσεων που αφορούν τους εθνοφύλακες σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας.

Στο πλαίσιο των οδηγιών, ο Αρχηγός εξέφρασε τον σεβασμό και τις ευχαριστίες του προς τους Εθνοφύλακες για την πολυετή προσφορά τους στην ΕΦ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: