Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Συνάντηση Αρχηγού Εθνικής Φρουράς με την Διοικητή της Εθνοφρουράς του New Jersey


Την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, o Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, δέχθηκε στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, παρουσία της Αμερικανίδας Πρέσβεως στην Κύπρο, κας Julie D. Fisher, την Υποστράτηγο Lisa J. Hou, Διοικητή της Εθνοφρουράς της Πολιτείας του New Jersey.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και η πρόοδος υλοποίησης του Προγράμματος Κοινών Δράσεων Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ). Διερευνήθηκαν επίσης οι προοπτικές αναβάθμισης και διεύρυνσής του σε εξειδικευμένους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Η συνάντηση του Αρχηγού της ΕΦ με την Υποστράτηγο Hou, επιβεβαίωσε τις άριστες σχέσεις και την πολυεπίπεδη στρατηγική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ, η οποία εξελίσσεται συνεχώς και αποτελεί παράγοντα ενίσχυσης της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των ΕΔ των δυο χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: