Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Τελετή Απονομής Πράσινου Μπερέ στους νέους Δόκιμους Εφέδρους Αξιωματικούς (ΔΕΑ) και Συμβασιούχους Οπλίτες (ΣΥΟΠ) Καταδρομείς.

 


Την Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής του πράσινου μπερέ στους νέους ΔΕΑ και ΣΥΟΠ Καταδρομείς της 11ης Σειράς, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εκπαίδευση του Βασικού Σχολείου Καταδρομών. Στην τελετή παρευρέθηκαν οι οικογένειες των νέων καταδρομέων, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, η ιεραρχία του ΓΕΕΦ και αντιπροσωπεία στελεχών.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Αρχηγός, αφού συνεχάρη τους νέους Καταδρομείς για την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, τους προέτρεψε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, να αναδείξουν τη δύναμη της ψυχής και έχοντας ως φάρο την θυσία των θρυλικών καταδρομέων μας, οι οποίοι άφησαν μεγάλη παρακαταθήκη, να τελειοποιηθούν ως σύγχρονοι μαχητές, υπό την επιταγή του ρητού «ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ». Επεσήμανε ότι, η συνειδητή επιλογή εθελοντικής ένταξής τους στις Ειδικές Δυνάμεις, καταδεικνύει ότι στο πρόσωπό τους μπορούμε να δούμε αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Στην συνέχεια ο Αρχηγός, τόνισε ότι η μακραίωνη μας ιστορία, μας διδάσκει ότι το πραγματικό πλεονέκτημα δεν έγκειται τόσο στους αριθμούς και στα μεγέθη, αλλά στην ποιότητα του έμψυχου δυναμικού και στο ακμαίο ηθικό του. Ο εχθρός θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα αντιμετωπίσει την γροθιά του Λοκατζή. Καταλήγοντας, ευχαρίστησε τις οικογένειες των νέων Καταδρομέων, τους οποίους κάλεσε να νιώθουν υπερήφανοι που τα παιδιά τους υπηρετούν στις Ειδικές Δυνάμεις.

Ακολούθως, οι νέοι ΔΕΑ και ΣΥΟΠ Καταδρομείς θα τοποθετηθούν στις Μονάδες Καταδρομών, όπου μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό θα συνεχίσουν την επιχειρησιακή εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: