Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

«Αγανακτισμένος» και ο Μίκης! ΔΙΑΒΑΣΤΕ την “ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ” του, του Απριλίου 1949


http://xryshaygh.wordpress.com/2011/06/09/%C2%AB%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82%C2%BB-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%BC%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CF%83%CF%84/ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΠΑΛΙ

Αναρτήθηκε από τον/την xryshaygh στο Ιουνίου 9, 2011
Αγανακτισμένοι όλοι, «αγανακτισμένος» και ο θλιβερός Μίκης! Που, με την αβάντα των ΜΜΕ, προσπαθεί μάλιστα να παραστήσει και τον… καθοδηγητή, ζητώντας από τους νέους «να επαναστατήσουν όπως το ‘44». Βρε το Μίκη! Και που να ’ξεραν όλοι αυτοί που τον χειροκροτούσαν μετά μανίας στα Προπύλαια, ότι ο γηραιός… ερυθρός αστήρ είναι μεταξύ των 800 πρώην βουλευτών (και νυν βολευτών) που ζητούν προκλητικά και τα… ρέστα, τα αναδρομικά από τις αυξήσεις μισθών των βουλευτών, δηλαδή μερικά εκατομμυριάκια από το αίμα και τον ιδρώτα του αγρίως χειμαζόμενου εργαζόμενου λαού. Να χαρώ εγώ έναν… αγανακτισμένο! Το… τελευταίο σουξέ του Μίκη η διεκδίκηση των αναδρομικών.
Ωστόσο, επειδή ο Αντίοχος είναι… δημοκράτης, τουλάχιστον πιο πολύ απ’ αυτούς τους υποκριτές, παραθέτει παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση του δικηγόρου του Μίκυ (Μάους):
«Δημοσιεύματα αποδίδουν στον Μίκη Θεοδωράκη ότι ενεργεί δικαστικά για τη διεκδίκηση αναδρομικών ως συνταξιούχος βουλευτής, σε περίοδο που η χώρα διέρχεται δεινή οικονομική κρίση. Τα δημοσιεύματα αυτά, όπως είναι διατυπωμένα, δημιουργούν αρνητική εντύπωση, η οποία είναι άδικη διότι δεν απεικονίζεται ορθά η πραγματικότητα.
Η αλήθεια είναι ότι:
1. Ο συνθέτης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, όπως δικαιούται (αλλά και πράττει) κάθε Έλληνας πολίτης, σε άσκηση δικαιώματος που είχε ήδη αναγνωριστεί από αποφάσεις Ανωτάτων Δικαστηρίων σε προηγηθείσες υποθέσεις.
2. Η αίτηση κατατέθηκε στο αρμόδιο Δικαστήριο τον Μάρτιο του 2009, δηλαδή προτού εκδηλωθεί στη χώρα η οικονομική κρίση και σε περίοδο που δεν υπήρχε υποψία για την ύπαρξη και το μέγεθος του δημοσιονομικού προβλήματος, όπως αυτό αποκαλύφθηκε πολύ αργότερα.
3. Η απόφαση του Δικαστηρίου ακολούθησε τη μέχρι τότε νομολογία.
4. Μέχρι σήμερα, ουδέν ποσό έχει καταβληθεί σε συμμόρφωση με την εκδοθείσα απόφαση.
Είναι αυτονόητο ότι, υπό τις τρέχουσες, δραματικές, οικονομικές εξελίξεις, εάν ποτέ το Δημόσιο καταβάλει στον συνθέτη οποιοδήποτε ποσό για τον λόγο αυτό, τότε αυτό θα επιστραφεί άμεσα».
Το… γελαστό παιδί μας δουλεύει!
Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; «Όπως δικαιούται», λέει. Άρα, εδώ ισχύει η βουλγαράκειος ρήσις: «Ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό». Αμ δεν είναι κύριε Μίκυ «μας». Τα γύρεψε, λέει, «προτού εκδηλωθεί η κρίση». Τι μας λες; Και πως οδηγηθήκαμε στην κρίση; Όχι μόνο από τις κλεψιές και τις λεηλασίες, αλλά κι από τα «νόμιμα» υπερπρονόμια των διαφόρων «ρετιρέ», πολιτικάντηδων – και όχι μόνον. Μετά εκφράζει το παράπονο, πως το χρήμα δεν έχει πέσει ακόμα. Αλλά υπόσχετε, πως αν πέσει θα το επιστρέψει άμεσα. Εδώ γελάνε!

Υ.Γ.

 

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ «ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ»

Αναρτήθηκε από τον/την xryshaygh στο Ιουλίου 23, 2010
Κάτι σαν εθνικό σύμβολο θεωρείται ο αναμφισβήτητα εξαιρετικός μουσικός Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος έχει περάσει από όλα τα πολιτικά κόμματα! Χαρακτηριστικό είναι ότι ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ., που δήθεν έκανε δεξιά στροφή, τον επισκέφθηκε αμέσως μετά την εκλογή του. Ακόμη, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε την τιμή να τον επισκεφθούν στο σπίτι του ο Παπανδρέου και ο Ερντογάν στην διάρκεια της πρόσφατης επισκέψεώς του… Εμείς απλά θα σας θυμίσουμε μία παλαιά ιστορία:
ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ: ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1949:  Η δήλωση μετανοίας του γνωστού μουσικοσυνθέτη της Αριστεράς Μίκη Θεοδωράκη, είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» στις 19 Απριλίου 1949. Θα σας θυμίσουμε την δήλωση μετανοίας του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος ως γνωστόν αφιερώνει πολλές φορές τις συναυλίες του στους ποιητές Γιάννη Ρίτσο και Τάσο Λειβαδίτη, που υπήρξαν φανατικοί υμνητές του μεγαλύτερου σφαγέα των λαών, του Ιωσήφ Στάλιν. Η δήλωση μετανοίας έχει ως εξής:
«Ο υπογεγραμμένος Μιχαήλ Θεοδωράκης του Γεωργίου και της Ασπασίας, Στρατιώτης Τάγματος Σκαπανέων ετών 24 φοιτητής, κάτοικος Ν. Σμύρνης, δηλώ ότι αποκηρύσσω τον ξενόδουλον κομμουνισμόν και την εθνοκτόνον ανταρσίαν και ότι ολοψύχως τίθεμαι εις την διάθεσιν της αγωνιζομένης Πατρίδος.
Ο δηλών Μιχ. Γ. Θεοδωράκης Αθήναι 18-4-49»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΚΗΣ http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/