Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ... ΕΚΕΙΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ!

http://www.stoxos.gr/2011/06/blog-post_02.html  ΣΤΟΧΟΣ  


Φορώντας τον μανδύα του "υπερπατριώτη" και του υπερασπιστή του λαϊκού δικαίου, ο Μίκης Θεοδωράκης σαν άλλος ένας καθεστωτικός δικτάτορας, καταχειροκροτούμενος από τα καθεστηκύια ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων που για τέσσερις δεκαετίες περίπου αποβλάκωναν και κατεύθυναν τον ελληνικό λαό απομακρύνοντάς τον ολοένα και περισσότερο από τις πραγματικές αξίες και τις ιστορικές ρίζες του Γένους, αναδείχθηκε σε μέγα "Εθνάρχη", κάνοντας λόγο στην συγκέντρωση στα Προπύλαια, απευθυνόμενος στον όχλο που συνέτρεξε να ακούει τον περισπούδαστο μουσικοσυνθέτη, για "λαϊκή δικαιοσύνη" και "άμεση ανάγκη σύστασης νέου ΕΑΜ" στην χώρα μας. Φυσικά, τα λεγόμενα του ανιοχτυπημένου υπέργηρα αποσιωπήθηκαν από τα εγχώρια μέσα πληροφόρησης, προκειμένω ο εξουσιολάγνος με έντονα συμπτώματα Μεσσιανισμού να χρηστεί ως "εκδικητής των λαϊκών απαιτήσεων", με πλήρη φυσικά συγκάλυψη του ρόλου του ως συμμετέχοντα στην λήψη αποφάσεων, έχοντας υπηρετήσει την Βουλή και σχεδόν όλα τα κόμματα που την απαρτίζουν!
Πολύ ύποπτο, επίσης, καθίσταται το γεγονός της επιλεκτικής μνήμης των εγχώριων ΜΜΕ, καθώς φαίνεται επιμελώς να ξεχνούν την στάση που διατήρησε ο μέγας Μίκης υπέρ της ελληνοτουρκικής φιλίας καθ' όλη την διάρκεια της ζωής του- πότε φωγραφιζόμενος με τουρκικά σημαιάκια, καμαρώνοντας σαν γύφτικο σκεπάρνι, πότε λαμβάνοντας με καμάρι το βραβείο Ιπεκτσί- και φυσικά με αποκορύφωμα τους εγκάρδιους εναγκαλισμούς με τον Κεμαλιστή Ερντογάν στο σπίτι του Μίκη με θέα την Ακρόπολη (14/5/10). Σε εκείνη, μάλιστα, την συνάντηση, ο Σπίθας Μίκης είχε εκφράσει με πάθος την ύπαρξει ενός και μόνο ονείρου που περιμένει πως και πως να πραγματοποιηθεί. Το όνειρο εκείνο της "Ελληνοτουρκικής φιλίας"! Αυτό ήταν τότε το όνειρό του, το ίδιο παραμένει και σήμερα, αδιαφορώντας στην πραγματικότητα για τα προβλήματα που μαστίζουν την σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Για όλα αυτά δεν θα δείτε καμία ξεκάθαρη και ουσιαστική τοποθέτηση του Σπίθα, παρά μόνο κενές αερολογίες και μακρυσκελείς μονολόγους, σαν να επρόκειτο για κάποιο ασήμαντο μονόπρακτο.
Σήμερα, βέβαια, φημολογείται ότι εκτός από το παραπάνω όνειρο, έχει και ένα ακόμη. Εκείνο της βουλευτικής αποζημίωσης, καθώς φέρεται να φιγουράρει το όνομά του ανάμεσα σε εκείνα των 800 αναιδών και αναίσθητων βουλευτών που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους κατά του δεδουλευμένου ελληνικού λαού. Η λίστα φυσικά δεν έχει δημοσιοποιηθεί και μεταφέρουμε την είδηση αυτή (του τελευταίου ονείρου) με κάθε επιφύλαξη, αλλά χωρίς καμία έκπληξη στην περίπτωση που επαληθευτεί.

1 σχόλιο:

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Τον ειχα ακουσει σε μια συνεντευξή του τελευταια ... τα εχει χαμενα ο ανθρωπος...
Ηθελα να ηξερα ποιοι τον εκμεταλλεύονται με τις "Σπιθες"....