Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΟΙ «ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ» – ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!


Αναρτήθηκε από τον/την xryshaygh στο Ιουνίου 13, 2011
Η περίπτωση του Γιάννη Μαυρή. Κατά μια… διαβολική σύμπτωση, όλοι σχεδόν οι δημοσκόποι στην Ελλάδα ανήκουν στην κομμουνιστική αριστερά! Έχουμε και λέμε: ο… μέγας διδάσκαλος Ηλίας Νικολακόπουλος (μέλος του διαβόητου ακροαριστερού «Κουριέλ Απαράτ»), Θεοδωρικάκος (πρώην γραμματέας της ΚΝΕ, Ρατζούνης (πρόεδρος σπουδάζουσας της ΚΝΕ) κ.λπ. Ίδια περίπτωση είναι και ο Μαυρής, της Public Issue, που εχθές παρουσίασε «δημοσκόπηση» στον ΣΚΑΪ, όπου «έθαβε» την Χρυσή Αυγή. Μόνο που αυτός είναι πιο… light, μάλλον πάει προς ΣΥΡΙΖΑ μεριά, αφού είναι τακτικός αρθρογράφος στην κομματική φυλλάδα «Αυγή», αλλά και στην πιο… extreme «Εποχή» (των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ). Ο κύριος αυτός, λοιπόν, από νωρίς είδε στις δημοσκοπήσεις του, τον κίνδυνο που αποτελεί ο εθνικισμός για το πολιτικό σύστημα. Προ ετών ακόμα (προ κρίσης), «μέτρησε» τους εν δυνάμει εθνικιστές «σε ποσοστό που υπερβαίνει το 10%», ασχέτως τι ψήφιζαν στις εκλογές. Φανταστείτε τώρα με την κρίση πόσο έχει ανέβει το ποσοστό αυτό. Αλλά, ας παρακολουθήσουμε την σχετική εισήγηση του «κόκκινου δημοσκόπου» σε  ημερίδα που είχε γίνει στο Πάντειο πανεπιστήμιο:
“1. Όλες οι προϋποθέσεις που συνδέονται με την ανάδυση του ακροδεξιού φαινομένου, διεθνώς, υφίστανται και στην Ελλάδα. Το συμπέρασμα της παρούσας εισήγησης είναι ότι σήμερα στην Ελλάδα υφίσταται σαφώς ακροδεξιό ρεύμα. Με τη βοήθεια μιας κλίμακας στάσεων, που κατασκευάζεται εμπειρικά με τη βοήθεια ερευνών κοινής γνώμης (κλίμακα Άκρας Δεξιάς) μπορούμε να εκτιμήσουμε την ιδεολογική επιρροή της «ακροδεξιάς» ιδεολογίας σήμερα στην Ελλάδα, στον εκλογικό πληθυσμό 18 ετών και άνω, σε ποσοστό που υπερβαίνει το 10%. Η μερίδα αυτή του εκλογικού σώματος διακατέχεται από ξενοφοβία, μισαλλοδοξία, εθνικιστικά συναισθήματα, αντικομματικές, αλλά και φιλοδικτατορικές στάσεις, ενώ υιοθετεί ακραίες απόψεις σε όλα τα επίμαχα κοινωνικά ζητήματα, όπως η θανατική ποινή, οι εκτρώσεις, και η ομοφυλοφιλία.
2. Το ακροδεξιό ρεύμα αφορά -αυτονόητα- πρωτίστως τη Δεξιά παράταξη και τις ιστορικές της καταβολές, αλλά σε καμία περίπτωση αποκλειστικά και μόνον αυτή.
3. Τα κοινωνικά και πολιτικά χαρακτηριστικά του «ακροδεξιού ρεύματος», όπως αυτό υπολογίζεται με βάση την κατασκευασθείσα κλίμακα, που καταγράφονται, επιβεβαιώνουν τις υποθέσεις εργασίας που προκύπτουν από την ανάλυση του ακροδεξιού φαινομένου στις χώρες της Ευρώπης. Σε γενικές γραμμές, το ακροδεξιό ιδεολογικό ρεύμα στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει και διεθνώς, επικεντρώνεται στο ανδρικό φύλο, στους νέους ψηφοφόρους, στα χαμηλά και μεσαία μορφωτικά στρώματα και διαθέτει μικροαστική και εργατική βάση. Παράλληλα, είναι εμφανής και η όσμωσή του με τους «υγιείς κοινωνικούς θύλακες» (Εκκλησία, Στρατός).”
Από νωρίς κτυπούσε το καμπανάκι ο Μαυρής και να που ήρθαν οι δημοτικές εκλογές στον Δήμο της Αθήνας και οι φόβοι του επαληθεύθηκαν. Ιδού τι είπε ο «κόκκινος δημοσκόπος» για εκείνο το εκλογικό αποτέλεσμα (το οποίο όμως… δεν είχε προβλέψει στις δημόσιες «δημοσκοπήσεις» του – γιατί άραγε;) σε συνέντευξή του στην ακροαριστερή «Εποχή» της 20ης Νοεμβρίου 2010:
“Ερώτηση: Ενώ η Χρυσή Αυγή;
Απάντηση Γ. Μαυρή: Η παρουσία της στο Δήμο της Αθήνας είναι ένα εφαλτήριο. Είναι προφανές ότι υπάρχει χώρος για την άκρα δεξιά, γιατί υπάρχει κρίση και ξενοφοβία. Αυτοί οι παράγοντες όπου υπήρχαν παγκοσμίως, αφήνουν έδαφος υπό ορισμένες προϋποθέσεις για να ανθίσει η άκρα δεξιά.”
Συνοψίζουμε: Από τον καιρό προ κρίσης, υπήρχε στην Ελλάδα μια «μαγιά» γύρω στο 10% που δήλωναν εθνικιστές. Τώρα, που υπάρχει κρίση και έκρηξη της λαθρομετανάστευσης, σίγουρα το ποσοστό αυτό έχει πολλαπλασιαστεί. Επιπλέον τώρα, υπάρχει και το… κακό προηγούμενο του 5,3% στον Δήμο Αθηναίων. Είναι, λοιπόν, καιρός να εμφανιστούν φόρα-παρτίδα τα πραγματικά -ολόκληρα ή έστω τα μισά- ποσοστά της Χρυσής Αυγής; Γιατί, για να πάρει ο κόσμος αέρα και να διπλασιαστούν , τριπλασιαστούν κ.τ.λ. και να γίνουν ποτάμι ορμητικό που θα πνίξει το σύστημα και τους «κόκκινους δημοσκόπους» του; Γι’ αυτό τα κρύβουν. Πιστεύοντας ότι θα τα περιορίσουν, όσο μπορούν πιο πολύ. Αλλά, ματαιοπονούν. Το ποτάμι έχει ήδη σχηματιστεί και κυλάει. Τώρα, οι «κόκκινοι δημοσκόποι» ακούν καθαρά τη βουή του. Σε λίγο θα νιώσουν και την ορμητικότητά του…
(ΥΓ): Φιλική σύσταση προς «κόκκινους δημοσκόπους»: τη βραδιά των εκλογών –όποτε κι αν γίνουν- φροντίστε να βρείτε τίποτα καλές δικαιολογίες και να μη βγείτε στα κανάλια. Γιατί θα εξευτελιστείτε!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: