Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΥΜΑΤΩΝ “ΡΙΚΟΜΕΞ: Πρώτα οι Τράπεζες, μετά οι πολίτες, σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο


http://xryshaygh.wordpress.com/2011/06/11/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B8%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CF%89%CE%BD-%E2%80%9C%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%BE-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CF%81/#more-67203|
ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ Η ΔΥΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ

Αναρτήθηκε από τον/την xryshaygh στο Ιουνίου 11, 2011
Δεκτή έκανε η ολομέλεια του Αρείου Πάγου την αίτηση της Εθνικής Τράπεζας για αναίρεση των εφετειακών αποφάσεων που είχαν δικαιώσει τους συγγενείς των θυμάτων της “Ρικομέξ”. Συγκεκριμένα με αυτή την απόφαση οι Τράπεζες προηγούνται των συγγενών των θυμάτων στην είσπραξη αποζημιώσεων που προέρχονται από τον εκπλειστηριασμό δύο ακινήτων της “Ρικομέξ”.
Η είδηση αυτή, φυσικά, αποτελεί μια ακόμα απόδειξη, σε μια ατελείωτη σειρά, της σκληρότητας και της απανθρωπιάς του καπιταλιστικού συστήματος, το οποίο αντιπροσωπεύουν οι τράπεζες ως κεφαλή του. Όμως δεν θα πρέπει να μένει κανείς στο κεφάλι, αλλά και να βλέπει και το σώμα που δεν είναι άλλο από τους εξουσιαζόμενους αρεοπαγίτες, οι οποίοι “όλως τυχαίως” συνδέονται μισθολογικά με τους βουλευτές μας.
Φυσικά αυτή η σύνδεση, από ότι φαίνεται, δεν είναι μόνο μισθολογική, με απόρροια της αιτήσεις αναδρομικών από πρώην βουλευτές, συμπεριλαμβανομένου και του “εθνοσωτήρα” Μίκη, αλλά και βαθύτερη, όπως αποδεικνύει η παραπάνω είδηση, αφού αμφότεροι αποτελούν στυλοβάτες του ίδιου συστήματος.
Αξίζει φυσικά να σημειωθεί ότι ο γολγοθάς των συγγενών των τριών αυτών θυμάτων κρατάει από το 1999, οπότε και έγινε το ατύχημα, και 12 χρόνια μετά δεν έχουν καταφέρει ακόμα να δικαιωθούν. Απορίας άξιον φυσικά το ότι μια απλή δικαστική διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί μετά από 12 χρόνια. Δεν μιλάμε φυσικά για την απόδοση ευθυνών, αλλά απλά για την αυτονόητη και προφανή αποζημίωση. Όμως από ότι φαίνεται το νομικό-δικαστικό σύστημα μας δεν είναι ικανό ούτε τα αυτονόητα να εκδικάσει σε εύλογο χρονικό διάστημα αν στο μεσοδιάστημα παρεμβάλλονται συμφέροντα και μάλιστα υψηλά.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: