Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟ ΥΠΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΣΑΒΒΑ

http://www.stoxos.gr/2011/06/blog-post_4619.html  ΣΤΟΧΟΣ 
ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑΞΗ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΝΟΟΥΝΤΑΙ


Πέρασαν πλέον δύο χρόνια. Στις 17 Ιουνίου του 2009, η αστυνομική οικογένεια συνταράσσεται από την άγρια δολοφονία του υπαρχιφύλακα της αντιτρομοκρατικής, Νεκτάριου Σάββα, 41 ετών και πατέρα ενός ανήλικου παιδιού, την ώρα που εκτελούσε υπηρεσία φρούρησης έξω από το σπίτι μάρτυρος στην υπόθεση της δίκης του ΕΛΑ, η οποία ήταν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων από τον Ιούνιο 2002.
Στις 06:20 το πρωί λίγη ώρα αφότου είχε αναλάβει υπηρεσία ο υπαρχιφύλακας, τρεις άγνωστοι πλησίασαν το αυτοκίνητο- σκοπιά και οι δύο από αυτούς πυροβόλησαν τουλάχιστον 24 φορές.
Ο άτυχος αστυνομικός δεν πρόλαβε να πυροβολήσει. Στην επίθεση χρησιμοποιήθηκε το 9άρι πιστόλι, με το οποίο μέλη της οργάνωσης "Σέχτα Επαναστατών" είχαν "κεντήσει" την πρόσοψη του Α.Τ. Κορυδαλλού και του Άλτερ, καθώς και μ' ένα ακόμη "άγνωστο" όπλο, επίσης των 9 χιλιοστών.
Η "ΣΕΧΤΑ" ανέλαβε την ευθύνη της αποτρόπαιας ενέργειας με προκήρυξη που απέστειλε στα "ΝΕΑ", μία εβδομάδα αργότερα, με περιεχόμενο απύθμενου μίσους και εμπάθειας κατά κυρίως των αστυνομικών.
Αύριο στις 10 το πρωί θα τελεστεί τρισάγιο μνήμης στο θυσιαστήριο του άτυχου υπαρχιφύλακα, στον πεζόδρομο της Λάμπρου Πορφύρα στα Άνω Πατήσια.

Ένας συνάδελφος που θα μπορούσε να είναι στη θέση του Νεκτάριου Σάββα

Δεν υπάρχουν σχόλια: