Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΤΟΥΡΚΟΣ Α/ΓΕΕΘΑ: ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΠΑΡΑΤΑΝΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΣ - ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ 12-13

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΕΙΡΑΤΕΣ ΚΟΡΕΑ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΛΟΧΟ ΦΙΛΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ  ΤΟ 74' ΕΙΧΑΝ 5000 ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΕΛΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΜΕ 9 ΚΑΙ 10 ΜΠΟΦΩΡ ΑΥΤΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥΣ 5 ΦΟΡΕΣ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟ 97' ΝΗΡΙΗΔΕΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΜΕ 10 ΜΠΟΦΩΡ ΑΥΤΟΙ ΑΠΩΧΟΡΗΣΑΝ ΤΗΝ 3' ΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΗΔΗΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 10 ΦΟΡΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕΤΡΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΟΧΙ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
http://www.stoxos.gr/2011/08/12-13.html



ΤΟ 1912  - 1913 ΗΤΑΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ Ή ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ. ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΙΣΤΗΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΘΗΚΕ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΣΤΟΝ "ΣΤΟΧΟ" ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ Α/ΓΕΕΘΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ... ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ...

Στην πρώτη ομιλία ο Κοσανέρ αναφέρεται στη μάχη του Χάντεπε, όπου ο τουρκικός στρατός έχασε 7 άνδρες και αφήνει υπόνοιες ότι κάποιοι από αυτούς σκοτώθηκαν από φίλια πυρά από λανθασμένες πληροφορίες που μεταδόθηκαν από UAV σε μονάδα πυροβολικού: «Έχει ξεκινήσει η επιχείρηση και έχουμε έρθει σε επαφή με τον εχθρό. Ο επικεφαλής της πτήσης του UAV δεν συντονίστηκε με τον επικεφαλή της μονάδας που επιχειρούσε. Βλέπει δικούς μας στρατιώτες και τους θεωρεί εχθρούς. Και μεταδίδει λάθος συντεταγμένες!»

Αλλά τα κωμικοτραγικά δεν τελειώνουν εδώ. Αναφέρεται και σε ένα άλλο επεισόδιο ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ που συνέβη το 2010 στην περιοχή Λίτζε της Νοτιοανατολικής Τουρκίας.
« Όταν ο ηγέτης της ομάδας που έχω στείλει για επιχείρηση με την πρώτη σφαίρα που πέφτει είναι ο πρώτος που αφήνει το όπλο του και φεύγει τρέχοντας, εμείς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Σημαίνει πως εμείς δεν έχουμε κάνει την απαραίτητη εκπαίδευση και ψυχολογική προετοιμασία αν ο ηγέτης της μονάδας φεύγει. Μετά από αυτό είναι λογικό να καταρρέουν οι γραμμές. Εδώ ήρθαν δυο άτομα από απέναντι και μας πήραν ομήρους 30 στρατιώτες (σ.σ. !!!).Ρεζιλίκι. Δεν είναι δυνατόν! Μετά το όπλο που άφησε ο αρχηγός μας το δείχνουν στο κουρδικό τηλεοπτικό κανάλι..».

Και συνεχίζει περιγράφοντας μια χαοτική κατάσταση όπου αγνοούν ακόμα και που έχουν τοποθετήσει τις νάρκες στην τουρκική επικράτεια: Στην υποκλαπείσα ομιλία του ο Κοσανέρ αποκαλύπτει πως σε πολλά σημεία της επικράτειας στα σύνορα με άλλες χώρες, πιθανόν και με την Ελλάδα, ο Στρατός έχει τοποθετήσει νάρκες για τις οποίες έχουν απωλέσει τους χάρτες και … αγνοεί ποιες περιοχές έχουν ναρκοθετηθεί! «“Eδω δεν έχουμε κρατήσει σημειώσεις για τις νάρκες που έχουν τοποθετηθεί στα σύνορα. Υπήρξε άνθρωπος που περνούσε από εκεί και τις πάτησε. Κάλεσα ειδική μονάδα για να ψάξει για νάρκες μέσα στη δική μας χώρα. Νάρκες που τοποθετήσαμε εμείς. Τώρα πως γίνεται να έχουν τοποθετηθεί πριν από 10-20 χρόνια και να μην γνωρίζουμε που βρίσκονται, αυτό αν το ξέρει κάποιος να μου το πει. Που χάθηκαν οι χάρτες;». (defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια: