Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Ο Χριστόφιας κρύβεται πίσω από την ασυλία για την τραγωδία στην Κύπρο!


http://xryshaygh.wordpress.com/2011/08/26/%CE%BF-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%86%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CF%81%CF%8D%CE%B2%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%83%CF%85/

Αναρτήθηκε από τον/την xryshaygh στο Αυγούστου 26, 2011
Ούτε ως μάρτυρας για την υπόθεση της τραγωδίας δεν θα κληθεί να καταθέσει ο Χριστόφιας, λόγω της ασυλίας που προβλέπει για αυτόν το Σύνταγμα!
Ο γενικός εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, δήλωσε ότι  «ούτε καν κατάθεση δεν μπορεί να ληφθεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, λόγω της ασυλίας που του παρέχει το Σύνταγμα» και συμπλήρωσε «δεν θα έθετε ούτε ως μάρτυρα σε ποινική υπόθεση, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο αντιμετωπίζει ως θεσμό και όχι ως πρόσωπο». Η μοναδική κλήτευση που θα γίνει στον Χριστόφια θα είναι από την ερευνητική επιτροπή που έχει συσταθεί, με τις ευλογίες του υπουργικού συμβουλίου, υπό τον Πόλυ Πολυβίου (δείτε παρακάτω!!), η οποία, όμως, δεν είναι δικαστήριο, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, οπότε δεν πρόκειται να αποδώσει ποινικές ή πειθαρχικές ευθύνες, αλλά μόνο πολιτικές και θεσμικές. Το δε πόρισμα της επιτροπής θα παραδοθεί στον ίδιο τον Χριστόφια,
οπότε όπως όλοι καταλαβαίνουν ακόμα και αν του έχει αποδοθεί κάποια ευθύνη, θα την περάσει από τον καταστροφέα εγγράφων.
Κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για αυτή την επιτροπή που έχει συστήσει το υπουργικό συμβούλίο και είναι η μόνη που μπορεί να καλέσει τον Χριστόφια για να καταθέσει, είναι τα εξής:
1)      Είναι μονομελής, οπότε υπάρχει μεγάλο πεδίο ευελιξίας, ως προς το «μαγείρεμα».
2)      Ο κ. Πολυβίου είναι πρώτος εξάδελφος με τον Υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Χριστόφια, Χαρίλαο Σταυράκη.
3)      Ο κ. Πολυβίου είναι κουνιάδος του κ. Κύπρου Χρυσοστομίδη. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Χρυσοστομίδης έχει διατελέσει βουλευτής με το ΑΚΕΛ – Αριστερά Νέες Δυνάμεις και ήταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης & Δημόσιας Τάξης (της κυβέρνησης Χριστόφια).
4)      Η δήλωση του ίδιου του Πολυβίου, ότι η «έρευνα θα πάρει χρόνια» μας δίνει να καταλάβουμε ότι η «επιτροπή» αυτή είναι σχεδιασμένη για «κουκούλωμα».
Και για να μην βρεθεί κανά “κόκκινο παπαγαλάκι” και πει ότι οι “φασίστες” λασπολογούν τον “έγκριτο νομικό”, που διόρισε η κομμουνιστική κυβέρνηση Χριστόφια, ιδού:

Δεν υπάρχουν σχόλια: