Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Η ΜΟΣΧΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ


Εκτός της μέσω Noble εμπλοκής των ΗΠΑ στα του κυπριακού φυσικού αερίου, ήρθε άμεσα και η απάντηση της Ρωσίας στις τουρκικές προκλήσεις των ημερών. Η Μόσχα θεωρεί ότι η Κύπρος έχει απόλυτο και αναφαίρετο κυριαρχικό δικαίωμα να προχωρήσει σε γεωτρήσεις για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων, όπως δήλωσε  ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκασέβιτς.
Η ανοιχτή τοποθέτηση της Μόσχας, στηρίζει ακόμα περισσότερο τη Λευκωσία στα σχέδιά της και η Κύπρος, με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή της για τη θέση του υπουργείου εξωτερικών της Ρωσίας, σχετικά με το κυρίαρχο δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ).
Η Ρωσική Ομοσπονδία εξέφρασε μια ξεκάθαρη θέση αρχών η οποία στηρίζεται απόλυτα στο διεθνές δίκαιο, το οποίο θα πρέπει όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας να σέβονται και να εφαρμόζουν αυστηρά, κατέληξε η δήλωση του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου.
Η ημικατεχόμενη Κύπρος, με την Αθήνα (για άλλη μια φορά) απούσα, ετοιμάζεται για το πιό μεγάλο γεωστρατηγικά βήμα της, το μεγαλύτερο μετά την καταστροφή του 1974. Εμείς, αθεράπευτα αισιόδοξοι αλλά και πραγματιστές, αναμένουμε να δούμε στροφή των Αθηνών και ουσιαστική εμπλοκή, από κάθε άποψη, στην ανατολική Μεσόγειο.http://www.elkeda.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1110:23082011-----&catid=40:2010-01-11-14-57-44&Itemid=90

Δεν υπάρχουν σχόλια: