Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

21ος ΑΙΩΝΑΣ: ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΙΣΣΑΛΟΔΟΞΙΑΣ


http://www.stoxos.gr/2011/08/21.html


Κάθε χρόνο περίπου 105 χιλιάδες Χριστιανοί πέφτουν θύματα της πίστης τους. Στατιστικά κάθε πέντε λεπτά κάποιος Χριστιανός πεθαίνει λόγω της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας .

Τα ανησυχητικά αυτά στοιχεία ήταν το θέμα του διαθρησκευτικού διαλόγου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βουδαπέστη υπό την αιγίδα της Ουγγρικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Διωγμός των Χριστιανών είναι ιδιαίτερα δραματικός στη Μέση Ανατολή, εκεί όπου οικοδομείται ο πολιτικός ριζοσπαστικός Ισλαμισμός – φονταμενταλισμός.

Εκπρόσωποι χριστιανικών ενώσεων στη διάσκεψη της Ουγγαρίας προέτρεψαν τις δυτικές χώρες να εντείνουν την προσοχή τους στις εκθέσεις στις οποίες η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία επί πολλά χρόνια αναφέρει τα βασανιστήρια στα οποία υπόκεινται οι Χριστιανοί.

Εκτός από το Βατικανό και οι εκπρόσωποι της ισχυρής Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας τόνισαν, επίσης, ότι πρέπει οι δυτικές χώρες να αλλάξουν στάση στις διώξεις κατά των χριστιανών.

«Σωστά είχε αναφέρει ο πάπας Βενέδικτος ότι ο χριστιανισμός σήμερα βρίσκεται υπό διωγμό».

Τον Ιανουάριο στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 70 τραυματίστηκαν από βόμβα σε αυτοκίνητο με στόχο την Κοπτική Εκκλησία.

Στο Ιράν υπήρξε διωγμός των Χριστιανών. Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή το 1987 υπήρχαν 1,4 εκατομμύρια Χριστιανοί. Το 2003 ο αριθμός αυτός μειώθηκε στους 800 χιλιάδες και πρόσφατα στοιχεία τα οποία δημοσιοποίησε η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στο Ιράν υπάρχουν λιγότεροι από 150 χιλιάδες Χριστιανοί.

Σε 22 από 34 χώρες, σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, οι διώξεις των Χριστιανών έχουν αυξηθεί τα δύο τελευταία χρόνια.

Στατιστικά το 75 τοις εκατό των περιπτώσεων της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας στον κόσμο στρέφεται κατά των Χριστιανών.

Τον Ιανουάριο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα που καταδικάζει το διωγμό των Χριστιανών.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ΟΑΣΕ υιοθέτησε ένα ψήφισμα που καταδικάζει τις διακρίσεις κατά των Χριστιανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: