Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Έκθεση Army 2016: Δείτε μερικά από τα νεότερα όπλα της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας


Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Τα ρωσικά εργοστάσια παραγωγής όπλων παρουσίασαν πάνω από 11.000 προϊόντα στην έκθεση αμυντικών συστημάτων “ Army 2016’ international” η οποία πραγματοποιήθηκε στα περίχωρα της Μόσχας. Δείτε μερικά από τα πιο αξιόλογα και νέα εκθέματα.
Αεροπορική βόμβα Drel
Πρόκειται για βόμβα διασποράς υποπυρομαχικών βάρους 540 χλγρ. Έχει εμβέλεια 30 χλμ. και καθοδηγείται στο στόχο της μέσω συστήματος IIR ή ραντάρ και προορίζεται για ελαφρά θωρακισμένους στόχους, κέντρα διοίκησης και ελέγχου και σταθμούς ενέργειας.
Drel aerial bomb / Source: Dmitry Reshetnikov/TASS
Ρομπότ Soratnik
Την «τιμητική» τους στην φετινή “Army 2016” είχαν τα συστήματα ρομπότ η αξία των οποίων σε ημιαστικά ή αστικά περιβάλλοντα μαχών είναι ανεκτίμητη. Το συγκεκριμένο εκτός από διάφορους αισθητήρες φέρει ως κύριο οπλισμό ένα AK-74M και ένα τυφέκιο Dragunov και προορίζεται για μιρής κλίμακας περιοχές εντάσεων.
Soratnik robot  / Source: Press Photo
Σύστημα Α/Κ πυροβολικού Floks
Πρόκειται για ένα σύστημα Α/Κ πυροβολικού σε τροχοφόρο όχημα με πυροβόλο των 120 χλμ. και δυνατότητα να βάλει από 100 μέτρα έως και 10 χλμ.
Floks self-propelled artillery system / Source: Ladislav Karpov/TASS
Ρομπότ Uran-9
Ακόμη ένα όχημα ρομπότ για υποστήριξη στρατευμάτων. Φέρει ένα πυροβόλο των 30 χλστ., ένα πολυβόλο των 7,62 χλστ. και αντιαρματικούς πυραύλους Ataka. Κάθε σύστημα περιλαμβάνει τέσσερα οχήματα μάχης, ένα όχημα υποστήριξης, μια μονάδα ελέγχου και δύο μονάδες παροχής ισχύοε. Το όχημα μπορεί να δράσει έως και 3 χλμ. μακριά από τον χειριστή του.
Uran-9 attack robot / Source: Ladislav Karpov/TASS
Αντιαεροπορικό σύστημα Gibka-S
Πρόκειται για σύστημα VSHORADS και προορίζεται για την προσβολή αεροσκαφών που πετούν σε χαμηλά ύψη (150-550 μέτρα) και φέρει οκτώ βλήματα Verba.
Gibka-S air defense vehicle / Source: Press Photo
Ελαφρύ πολυβόλο RPK-16
Ελαφρύ πολυβόλο των 5,45 χλστ., όντας εξέλιξη του σοβιετικού RPP-74
RPK-16 light machine rifle at the Kalashnikov pavilion / Source: Grigoriy Sysoev / RIA Novosti
Ρομπότ αναγνώρισης και επίθεσης Vikhr
Όχημα το οποίο βασίζεται στη σχεδίαση του BMP-3. Φέρει πυροβόλο των 30 χλστ., πολυβόλο των 7,62 χλστ. και 8 βλήματα Kornet. Το όχημα διαθέτει και αυτόνομη διαδικασία καθώς μπορεί να ανιχνεύσει και να εντοπίσει στόχους αυτόνομα αν και η απόφαση για την προσβολή τους ακόμη εναπόκειται στον χειριστή του.
Vikhr reconnaissance robot / Source: Dmitry Reshetnikov/TASS
BT-3F: Αμφίβιο ΤΟΜΠ
Πρόκειται για ένα νεό αμφίβιο ΤΟΜΠ με δυνατότητα μεταφοράς 14 πλήρως εξοπλισμένων στρατιωτών ενώ έχει θωράκιση που μπορεί να αντέχει σε πλήγματα πυροβόλου των 14,5 χλστ. από αποστάσεις των 200 μέτρων. Προς το παρών το όχημα φέρει για αυτοπροστασία ένα πολυβόλο των 7,62 χλστ., στο μέλλον όμως μπορεί να προστεθεί πύργος με πυροβόλα των 12,7, 14,5 ή 30 χλστ. ενώ τέλος θα μπορεί να δεχθεί και εκτοξευτή βομβίδων των 40 χλστ.
BT-3F amphibious armored personnel carrier / Source: Press photo

             ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ   ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: