Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Τα συστημικά ΜΜΕ το κρύβουν!Απίστευτη ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ανακάλυψη...



Απίστευτη αρχαιολογική ανακάλυψη είχαμε στη Νίκαια της Βιθυνίας. Κατά τύχη οι τοπικές τουρκικές αρχές εντόπισαν μαρμάρινη σαρκοφάγο που χρονολογείται στον 2ο αιώνα π.Χ σε ελαιώνα της περιοχής.
Η αστυνομία έκανε έρευνες για τον εντοπισμό κλεμμένου φορτηγού στην περιοχή, όταν εντόπισε εγκαταλελειμμένη ανασκαφή εντός του ελαιώνα, στην περιοχή Χισάρντερε. Εκλήθη άμεσα η Στρατοχωροφυλακή της περιοχής που επικοινώνησε με το Μουσείο Νίκαιας (Iznik), για να γίνει αυτοψία.

Η εκσκαφή αποκάλυψε μαρμάρινη σαρκοφάγο βάρους 6 τόνων που είναι διακοσμημένη με παραστάσεις και φέρει ανάγλυφο ελληνικό κείμενο.
Μετά τον καθαρισμό της και τις αναγκαίες εργασίες, η σαρκοφάγος θα εκτεθεί στο μουσείο, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο. Πιστεύεται ότι στο σημείο υπήρχαν αρχαίοι τάφοι, καθώς πριν από δέκα μήνες είχε βρεθεί συλημένο βασιλικός τάφος γυναίκας.
Οι αρχαιολόγοι θα ερευνήσουν την ευρύτερη περιοχή για να ψάξουν για άλλα ευρήματα.                                                                                                                                                           ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ   ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: