Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Δήμαρχος Λέρου: Πρόσφυγες έβαλαν φωτιά στο δάσος πίσω από το hotspot - Γιατί το κρύβουν τα ΜΜΕ;


 

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Λεπίδων της Λέρου, πίσω από το hot spot του νησιού.
Επίσης, λίγο μετά από τα μεσάνυχτα, έγιναν επεισόδια μεταξύ των «προσφύγων» στο hot spot, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τέσσερις τραυματίες.
Ιδού τι δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού, Μιχάλης Κόλλιας στο Leros News, σχετικά με τα δύο αυτά περιστατικά – τα οποία και ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ τα μεγάλα «ενημερωτικά» ΜΜΕ:
«Σήμερα το πρωί κλιμάκιο της Πυροσβεστικής διενήργησε αυτοψία στο χώρο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά. Δεν χωράει πλέον καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για εμπρησμό. Στο βουνό βρέθηκαν καμένα πλαστικά καλώδια τα οποία ήταν πεταμένα στο χώρο, όπου και ξεκίνησε η πυρκαγιά. Είναι σαφές ότι στα καλώδια αυτά κάποιοι έβαλαν φωτιά.

Όπως ήδη έχω δηλώσει, υπάρχουν μαρτυρίες από πολίτες του νησιού ότι στο συγκεκριμένο σημείο εθεάθη ολιγομελής ομάδα αλλοδαπών. Σχετικά με την ταυτότητα αυτών δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι παραπάνω. Υπάρχει η Αστυνομία για να διερευνήσει τα γεγονότα, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει.
Παρόλα αυτά, εντύπωση προκαλεί η συγκυρία της πυρκαγιάς του Σαββάτου με τις συμπλοκές που έγιναν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής αργά χθες το βράδυ, μεταξύ των προσφύγων. Μάλιστα από τις συμπλοκές τραυματίστηκαν τέσσερις πρόσφυγες, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο…
Τέλος θα ήθελα να σχολιάσω ότι για άλλη μια φορά, η πολιτική ηγεσία ήταν απούσα. Κανένα ενδιαφέρον ούτε από τους αρμόδιους υπουργούς, ούτε από τους βουλευτές της κυβέρνησης, να πάρουν ένα τηλέφωνο το δήμαρχο για να μάθουν από τα πλέον επίσημα χείλη αν καιγόμαστε ζωντανοί ή όχι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: