Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Το Παρόν”: Οι οικονομικές δοσοληψίες του Χριστόφια στην Κύπρο


 
“Το Παρόν”: Οι οικονομικές δοσοληψίες του Χριστόφια στην Κύπρο
Η κλασική ατάκα “Είναι πολλά τα λεφτά Άρη”, από την κλασική ταινία “Λόλα”, αρμόζει προκειμένου να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο μεταξύ των “συντρόφων” του ΑΚΕΛ.
Στην εφημερίδα “Το Παρόν” υπό τον τίτλο “Χαμός γίνεται στην Κύπρο. Μπλεγμένος σε οικονομικές δοσοληψίες ο Δημ. Χριστόφιας” και υπότιτλο “Συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις επιχειρηματία στην αγωγή που κατέθεσε κατά του πρώην Γραμματέα του ΑΚΕΛ” αναφέρονται τα εξής: “Συγκλονίζουν την Κύπρο οι αποκαλύψεις σχετικά με τις δοσοληψίες, οικονομικές και μη, του πρώην προέδρου και γραμματέα του ΑΚΕΛ Δ. Χριστόφια, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη έπειτα από αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του γνωστός επιχειρηματίας.
Ο Μιλτιάδης Νεοφύτου -εργολάβος στο επάγγελμα- ζητάει από τον κ. Χριστόφια ποσό που υπερβαίνει τα 22 εκάτ. ευρώ. Τα 21 από αυτά αφορούν την ποδοσφαιρική ομάδα Ομόνοια, πρόεδρος της οποίας υπήρξε ο κ. Νεοφύτου (από το 2008 μέχρι το 2012) ύστερα από την προτροπή και την ενεργή στήριξη του κ. Χριστόφια. Η συγκεκριμένη ομάδα είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ΑΚΕΛ και η κακή πορεία που είχε την περίοδο εκείνη επηρέαζε αρνητικά την προεκλογική εκστρατεία του κ. Χριστόφια. Ο Γραμματέας του ΑΚΕΛ επέμενε ότι η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί και να πρωταγωνιστήσει, εξ ου και ζήτησε από τον κ. Νεοφύτου, ως πρόεδρος της ομάδας, να τη χρηματοδοτήσει στο μέγιστο δυνατό. Η συμφωνία ήταν ότι τα χρήματα που θα δαπανούσε θα του επιστρέφονταν από εταιρείες που ήλεγχε ο κ. Χριστόφιας στο ΑΚΕΛ.
Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στο δικαστήριο ο εργολάβος, αρχικά η συμφωνία τηρήθηκε κανονικά, αλλά διακόπηκε απότομα από τη στιγμή που εξανεμίσθηκαν οι ελπίδες εκλογής του κ. Χριστόφια στην Προεδρία της Κύπρου. Ανέφερε ακόμη ότι στα τέλη του 2011 η Ομόνοια χρειαζόταν επειγόντως 2 εκατ. ευρώ προκειμένου να περάσει τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ και να μην τις επιβληθούν κυρώσεις. Τότε ο κ. Χριστόφιας τον προέτρεψε να απευθυνθεί στον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της Russian Commercial Bank στη Λεμεσό για να πάρει το συγκεκριμένο ποσό.
Η συνάντηση έγινε, το δάνειο δόθηκε, με μόνη εξασφάλιση την προσωπική εγγύηση του κ. Νεοφύτου. Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Χριστόφια ότι το δάνειο θα αποπληρωθεί μέσω εταιρειών που ήλεγχε το ΑΚΕΛ, αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα η ρωσική τράπεζα να καταθέσει αγωγή σε βάρος του κ. Νεοφύτου, ως εγγυητή. Ο τελευταίος αποκάλυψε ακόμη ότι πριν από τις εκλογές του 2007 ο κ. Χριστόφιας, έχοντας αποφασίσει να διεκδικήσει την Προεδρία, ζήτησε να του βρει ένα ακίνητο κοντά στα γραφεία του ΑΚΕΛ, το οποίο θα χρησιμοποιούσε για την προεκλογική του εκστρατεία. Το ακίνητο βρέθηκε και ο κ. Χριστόφιας του ζήτησε να κάνει τις αναγκαίες ανακαινίσεις, βελτιώσεις, κ.ά., με τη σαφή υπόσχεση πως «ό,τι στοιχίσει θα το πληρώσουμε». Δεν πληρώθηκε ποτέ.
Πέρα από τα παραπάνω ποσά (για την Ομόνοια, το δάνειο, τα έξοδα για την προεκλογική εκστρατεία), με την αγωγή του ο κ. Νεοφύτου διεκδικεί από τον κ. Χριστόφια ένα σημαντικό ποσό από τις οικοδομικές εργασίες που έκανε η εταιρεία του στο σπίτι του στην περιοχή Μακεδονίτισσα αλλά και στο εξοχικό του στο Κελλάκι. Η συμφωνία που είχαν κάνει ο κ. Νεοφύτου και η εταιρεία του ήταν να μην έχουν κανένα κέρδος και ο κ. Χριστόφιας να καταβάλει μόνο το κόστος κατασκευής. Ο τελευταίος δεν τήρησε ποτέ τη συμφωνία…
Φαίνεται ότι το περιβόητο “ηθικό πλεονέκτημα” της αριστεράς επεκτείνεται τώρα και στην Κύπρο, με τον πρώην σταλινίσκο του ΑΚΕΛ να βρίσκεται πλέον στα δικαστήρια, μετά την αγωγή που του έκανε ο τέως σύντροφός του και πρώην πρόεδρος της ποδοσφαιρικής (και όχι μόνον) ντροπής της Κύπρου, που ακούει στο όνομα Ομόνοια, με τις γνωστές εμετικές ανθελληνικές και φιλότουρκες εκφωνήσεις και εγγραφές συνθημάτων από τους θλιβερούς οπαδούς της.
Τα χρήματα έδειξαν, για μια ακόμη φορά, το αληθινό πρόσωπο των κομμουνιστών, καθώς τα όσα αποκαλύπτονται φανερώνουν το ποιόν του χαρακτήρα τους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

       ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ        ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: