Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Οι προφητείες Αναστασιάδη που αποδείχθηκαν μύθος


Του Κωστάκη Αντωνίου

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΣΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ

Προφήτευε αναγνώριση ψευδοκράτους, «εισβολή» Τουρκοκυπρίων στις ελεύθερες περιοχές, ευρωδιχοτόμηση, μίσος μεταξύ των δύο κοινοτήτων, διχασμό μεταξύ των Ελληνοκυπρίων, αν δεν περνούσε το σχέδιο Ανάν

Εκπληκτική ομοιότητα σε επιχειρήματα, ορολογίες και υποστήριξη του σχεδίου, με όσα λέγει σήμερα για υποστήριξη της λύσης που διαπραγματεύεται


«Τούτη είναι η ώρα της αλήθειας. Είναι η ώρα που η Ιστορία κτυπά την πόρτα μας. Κι εγώ δεν θα την αγνοήσω. Γι' αυτό σας παρακαλώ ας μετατρέψουμε αυτήν την ευκαιρία σε μια συλλογική επιλογή, που με το "ναι" στο δημοψήφισμα ανοίγει τον δρόμο για επανένωση της Κύπρου».
Τα προαναφερθέντα αποτελούν μιαν από τις τελευταίες παραγράφους της ομιλίας του Νίκου Αναστασιάδη, τότε Προέδρου του ΔΗΣΥ, στην ομιλία του στο έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο του Κόμματος, στο οποίο ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού καλούσε τους συναγερμικούς να ψηφίσουν υπέρ του σχεδίου Ανάν. Και τους έλεγε:
«Έχοντας μπροστά μας το δίλημμα, "επανένωση ή διχοτόμηση", λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς, τις περιφερειακές και τοπικές συγκυρίες, θα πρέπει να τολμήσουμε. Να αναλάβουμε τις ιστορικές ευθύνες απέναντι στον τόπο. Τις ευθύνες απέναντι στα παιδιά μας, και τις μέλλουσες γενιές... Σαν υπεύθυνος ηγέτης μιας παράταξης που έταξε σαν έναν από τους ιδρυτικούς της στόχους την επανένωση της πατρίδας μας, θα ένιωθα ανάξιος, αν τούτη την κρίσιμη ώρα παρασυρόμουν από το λαϊκό ρεύμα για να γίνω αρεστός, αλλά και συνάμα συνυπεύθυνος για τα όσα επακολουθήσουν από την απόρριψη της προτεινόμενης λύσης».
Όσοι παρακολουθούν τη σημερινή επιχειρηματολογία του Νίκου Αναστασιάδη προς υποστήριξη της λύσης που διαπραγματεύεται, θα εντοπίσουν πολλές ομοιότητες, ή καλύτερα επαναλήψεις, όσων κατέθετε τότε για υποστήριξη του σχεδίου Ανάν, με όσα καταθέτει σήμερα. Όπως τότε, παραθέτει και σήμερα ψεύτικες επανενώσεις και αντιπαραβάλλει τη μη επίτευξη λύσης, ως αποδοχή της διχοτόμησης. Αναφέρεται και πάλιν, όπως αναφερόταν και το 2004, «σε διεθνείς, περιφερειακές και τοπικές συγκυρίες», ως να μην άλλαξαν οι συγκυρίες σήμερα.
Η επίκληση των «συγκυριών» υπήρξε, πάντοτε, το ψωμοτύρι του ΔΗΣΥ στην προπαγάνδα του να πεισθεί ο λαός να ψηφίσει ξενόφερτα διχοτομικά σχέδια. Και αξίζει να επικεντρωθεί κάποιος στην αναφορά του ότι «θα ένοιωθε ανάξιος» αν έλεγε «όχι» στο σχέδιο Ανάν. Είναι δυνατόν, σήμερα, να αισθάνεται ανάξιος απεμπολώντας το ίδιο σχέδιο;
Αλλά, ο Νίκος Αναστασιάδης μιλά και για όσα θα επακολουθούσαν από την απόρριψη του σχεδίου και προφήτευε δεκάδες πληγές του Φαραώ για τον κυπριακό Ελληνισμό.
Ιδού τι προφήτευε για όσα θα επακολουθούσαν την απόρριψη ο τότε Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και κρατήστε τα. Γιατί θα τα ξανακούσετε όταν θα αποδεχθεί το νέο, χειρότερο σχέδιο Ανάν, που συζητεί σήμερα.
* Το ψευδοκράτος θα αναγνωρισθεί (Η προφητεία διαψεύστηκε).
* Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα έχει επιχειρήματα να προσφεύγει στη διεθνή κοινότητα και να ζητά τερματισμό της εισβολής και κατοχής (Γι' αυτό σταμάτησε ο ίδιος να προσφεύγει στα διεθνή Σώματα και να καταγγέλλει την Τουρκία, επειδή αισθάνεται ότι δεν έχει επιχειρήματα να παραθέσει, λόγω της απόρριψης του σχεδίου Ανάν;).
* Προβάλλει ο κίνδυνος ευρωδιχοτόμησης (Ούτε ευρωδιχοτόμηση υπήρξε, ούτε άλλου είδους διχοτόμηση, πλην της διχοτόμησης που επέβαλε διά πυρός και σιδήρου η Τουρκία).
* Η Ευρωπαϊκή Ένωση, θεωρώντας πως με το «όχι» στο δημοψήφισμα ομηροποιούμε την τουρκοκυπριακή κοινότητα, θα προχωρήσει σε διάλογο με το ψευδοκράτος, ώστε να αρθεί ο εμπορικός αποκλεισμός του (Απευθείας εμπόριο με το ψευδοκράτος δεν υπήρξε).
* Χιλιάδες Τουρκοκύπριοι δυνατόν να διεκδικήσουν επανάκτηση των περιουσιών τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναταραχή και να επωμισθεί το κράτος το κόστος των αποζημιώσεων (Τέτοια «αναταραχή» δεν υπήρξε).
* Οι συνθήκες ζωής στα κατεχόμενα, με τη μιζέρια και τον συνεχή εποικισμό, θα υποχρεώσουν χιλιάδες Τουρκοκυπρίους να μετακινηθούν στις ελεύθερες περιοχές (Τέτοιο φανταστικό σενάριο, κατασκευασμένο στα συναγερμικά μαγειρεία, δεν υπήρξε ποτέ).
* Με το «όχι» θα υψωθεί τείχος καχυποψίας και μίσους μεταξύ των δύο κοινοτήτων (Όχι μόνο δεν υπήρξε καχυποψία και μίσος, αλλά ζητούμε και συγγνώμη από τους Τουρκοκυπρίους για τα εγκλήματα που διέπραξαν κάποιοι ανεγκέφαλοι Ελληνοκύπριοι. Χωρίς μάλιστα να απαιτούμε συγγνώμη από την Τουρκία για όσα εγκλήματα διέπραξε προσχεδιασμένα το τουρκικό κράτος κατά των Ελληνοκυπρίων).
* Οι οπαδοί της μη λύσης (υπονοεί όσους θα ψήφιζαν «όχι» στο σχέδιο), θα καλλιεργήσουν ένα κλίμα εθνικισμού και πατριωτικού φανατισμού, το οποίο θα φέρει τον κυπριακό Ελληνισμό στο χείλος του διχασμού (Τελικά ο Τάσσος καλλιέργησε τόσο... κλίμα διχασμού, ώστε διόρισε Ανανικούς σε υπουργεία και καίριες θέσεις. Ενώ ο Νίκος Αναστασιάδης δεν διόρισε ούτε μία προσωπικότητα που ψήφισε «όχι» σε υπουργείο ή σε καίρια θέση. Αυτός και αν καλλιέργησε κλίμα διχασμού).
Η «τεχνική» που χρησιμοποιεί ο Νίκος Αναστασιάδης προκειμένου να περάσει τη διχοτομική λύση που συζητεί, είναι η ίδια με εκείνην την οποία χρησιμοποίησε το 2004 για να επιβάλει το σχέδιο Ανάν. Ίδια «επιχειρήματα», παραπλήσιες αναφορές, πανομοιότυπη ορολογία και πολλή πολλή ωραιοποίηση με παράλληλη κασσανδρολογία. Φυλάξτε το παρόν, διότι θα το ξαναδείτε μαζί με τις ίδιες προφητείες, όταν ο Νίκος Αναστασιάδης θα αποδεχθεί τη λύση και θα καλέσει τον λαό να την ψηφίσει...                        ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: