Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Δολοφονία Κ.Κατσίφα: «Πείραξαν» την σορό γιατί είναι ένοχοι - Ο ήρωας ήταν όρθιος και γαλήνιος όταν τον εκτέλεσαν



Aν και ο Έλληνας ιατροδικαστής είδε την σορό του δολοφονημένου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα μόνο για πέντε λεπτά και ενώ αυτή είχε «πειραχτεί» από τις αλβανικές αρχές μπόρεσε να διαπιστώσει ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δέχθηκε δύο σφαίρες στην καρδιά, συγκεκριμένα στο περικάρδιο.
Όπως προκύπτει μάλιστα από δηλώσεις συγγενή του πεσόντος ήρωα το θύμα ήταν όρθιο όταν τον εκτέλεσαν που σημαίνει ότι έβλεπε  ξεκάθαρα τους εκτελεστές του.
Ήταν διαμπερείς βολές κι έγιναν από απόσταση περίπου 20 έως 25 μέτρων και όχι εξ επαφής που σημαίνει ότι ήταν βολές ελεύθερου σκοπευτή
Φέρεται πως ο νεκρός είχε γαλήνια μορφή στο πρόσωπό του πράγμα σπάνιο αλλά και αυτό αποτελεί στοιχείο ότι δεν πίστευε εκείνη την στιγμή ότι διέτρεχε θανάσιμο κίνδυνο. Η γαλήνη αυτή προκαλεί ερωτηματικά καθώς δείχνει ότι το θύμα θεωρούσε ότι βρίσκονταν σε ασφαλή κατάσταση.
Δεν είχε γνώση ότι θα τον εκτελούσαν.
Αυτό είναι δύσκολο για ένα άτομο το οποίο βρίσκεται εν βρασμώ ψυχής και υποτίθεται πυροβολάει ασύστολα κατά ειδικών αστυνομικών δυνάμεων.
Όπως ήδη έχει δημοσιεύσει το pronews.gr δεν μπορεί να γίνει νεκροτομή στην οποία να συμμετάσχει και το ελληνικό κλιμάκιο που βρίσκεται στην γειτονική χώρα διότι ο ιατροδικαστής από την Αλβανία έκανε νεκροτομή όταν το πτώμα του Έλληνα ομογενή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κι αμέσως μετά έραψε τα τραύματα αλλοιώνοντας έτσι τα στοιχεία που θα μπορούσαν να δώσουν τελικές απαντήσεις σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτελέστηκε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.
Όλα τα στοιχεία έχουν πια καταστραφεί.
Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος της οικογένειας, ο οποίος βρέθηκε στο νοσοκομείο μαζί με το μικτό κλιμάκιο Ελλήνων και Αλβανών ιατροδικαστών που εξέτασαν την σορό
Τις επιβεβαίωσε όμως και συγγενής του Κ.Κατσίφα:
«Είναι σαν να βγήκε και να τους είπε: "Εδω είμαι, δεν φοβάμαι, μπορείτε να με σκοτώσετε αν έχετε τα κότσια" και τον σκότωσαν» λέει ο κ. Βαγγέλης Βαγγίτης, συγγενής του 35χρονου ομογενή
Οι δηλώσεις, που συγκλονίζουν, έγιναν λίγο μετά την ολιγόλεπτη επίσκεψη στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Αργυροκαστρου, όπου δόθηκε σε συγγενικά πρόσωπα του θύματος, που συνοδεύονταν από τον ιατροδικαστή κ. Θεόδωρο Βουγιουκλάκη και τον δικηγόρο κ. Κωνσταντίνο Γιοβανόπουλο, η άδεια ν' αντικρίσουν το νεκρό σώμα του άτυχου νέου.
«Δέχτηκε δύο βολές δίπλα στην καρδιά με διαμπερή τραύματα από όπλο μεγάλο. Δυνατο όπλο από κοντινή απόσταση» δήλωσε ο ίδιος στους Έλληνες δημοσιογράφους που βρίσκονται στους Βουλιαρατες, τονίζοντας πως -συμφωνα με τη δική του γνώμη- ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δολοφονήθηκε. «Αυτό το ξέραμε και φαίνεται από τα τραύματα του». 
Παραλληλα επεσήμανε πως αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για να βάλει τέλος στην παραπληροφόρηση των τελευταίων ημερών γύρω από το θάνατο του 35χρονου, ξεκαθαρίζοντας πως: «Δεν ήταν κρυμμένος, δεν ήταν κάτω σε χόρτα, πίσω από πέτρες. Τίποτα. Τα τραύματα τα δεχτηκε όρθιος. Τους δολοφόνους τους έβλεπε ξεκάθαρα»
Η συμπεριφορά των αλβανικών αρχών δείχνει ενοχή. Εάν δεν φοβόντουσαν θα επέτρεπαν την εξέταση της σορού από την αρχή και κυρίως χωρίς να την έχουν πειράξει. Θα έλεγαν «είμαστε καθαροί, ιδού τα ευρήματα».
Όμως δεν το έπραξαν και αντίθετα φρόντισαν να «αγοράσουν» πολύτιμο χρόνο για να κρύψουν το τι πραγματικά έγινε.            ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ   ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: