Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Η ΠΟΛΩΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ (ΑΝΘ)ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ!



Για γκρέμισμα πάει ένα μνημείο που είχε κατασκευαστεί επί της σοβιετικής κατοχής της Πολωνίας, προς τιμήν των (ανθ)ελλήνων εαμοβουλγάρων κομμουνιστοσυμμοριτών στην πόλη Τσίβνουβ.
Εκεί λειτουργούσε το 1949 στρατιωτικό νοσοκομείο, στο οποίο περιθάλφθηκαν οι τραυματίες κομμουνιστοσυμμορίτες από την συντριβή τους στο Γράμμο και στο Βίτσι, πολλοί εκ των οποίων τα τίναξαν και θάφτηκαν εκεί.
Σύμφωνα με έγγραφο του «Ινστιτούτου Εθνικής Μνήμης – Επιτροπή για τη Δίωξη Εγκλημάτων κατά του Πολωνικού Έθνους», αποφασίζονται τα εξής:

«Το 1949, με απόφαση των αρχών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Πολωνίας, άνοιξε ένα μυστικό νοσοκομείο στο Τσίβνουβ για κομμουνιστές αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και τις οικογένειές τους, που ονομάστηκε Χειρουργικό Νοσοκομείο Νο. 250, με απόφαση του ΚΚΕ (Οκτώβριος 1946), που ήθελε να ανατρέψει τη νομική κυβέρνηση της Ελλάδας. Το ΚΚΕ δεν κρύβει το γεγονός ότι ο στόχος του ΔΣΕ είναι να δημιουργήσει ένα κομμουνιστικό κράτος υπό την επήρεια της ΕΣΣΔ. Ζητάμε την αφαίρεση της επιγραφής με τις λέξεις “Στη μνήμη των μαχητών για τη Δημοκρατική Ελλάδα”, επειδή αυτή η διατύπωση είναι ένα συνηθισμένο ψέμα.
Ο ΔΣΕ πολέμησε για την εισαγωγή μιας δικτατορίας του προλεταριάτου στη σοβιετική εκδοχή στην Ελλάδα, και όχι για τη δημοκρατία, με τη συνήθη έννοια αυτού του πολιτικού συστήματος».
Φουρνέλο! Να μη μείνει λίθος επί λίθου!
            ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ      ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: