Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Οι ηγέτες μας τώρα καταλαβαίνουν, επιτέλους, το έγκλημά τους κατά


| Εκτύπωση || Του Σάββα Ιακωβίδη

Οι ηγέτες μας τώρα καταλαβαίνουν, επιτέλους, το έγκλημά τους κατά της άμυνας του τόπου;

Ας καθησυχάσουμε τους ψοφοδεείς Κυπραίους: Η ενίσχυση της Ε.Φ. δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε πόλεμο. Μια ισχυρή Ε.Φ., όμως, θα ήταν, καθ’ ομολογίαν και του Προέδρου, ισχυρό χαρτί στις διαπραγματεύσεις. Τώρα; Ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση εκλιπαρούν για βοήθεια από τους εταίρους και στρατηγικούς συμμάχους μας, αλλά… Ποιος θα εκδιώξει τον δεύτερο Αττίλα να φύγει από την ΑΟΖ μας; Αν η Τουρκία οδηγήσει τα πράγματα σε πόλεμο, ποιος θα πολεμήσει για χάρη μας; Κανείς!


Ισχύει απαρασάλευτα και αμάχητα ανά τους αιώνες, η λατινική απόφανση: «Si vis pacem paras bellum» (Αν θέλεις ειρήνη, να ετοιμάζεσαι για πόλεμο). Η ηγεσία της Κύπρου, από το 1960 μέχρι σήμερα ευαγγελίζεται την ειρήνη, την συνύπαρξη με την τ/κ μειοψηφία, αλλά… για έξι δεκαετίες αμελεί να προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο, ακόμα και για πόλεμο. Η Τουρκία δεν επιθυμεί και δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη παρά μόνο για τα επεκτατικά εθνικά συμφέροντά της. Από το 1956 κήρυξε πόλεμο κατά της Κύπρου: Ξεκαθάρισε ότι απαιτεί να κατακτήσει ξανά και να υποδουλώσει το «πράσινο νησί», όπως οι στρατηγοί του Ελληνοκτόνου και γενοκτόνου Ατατούρκ ρωτούσαν το 1938, τι θα έπρατταν μετά την κατάποση του σαντζακίου της συριακής Αλεξανδρέττας.
Εδώ και μερικές ημέρες, η κατοχική Τουρκία εισέβαλε ξανά και κατέκτησε τμήμα της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Το ερευνητικό σκάφος «Βάρβαρος» και το γεωτρύπανο «Πορθητής» είναι μέσα στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παραβιάζουν την κυριαρχία της! Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τρεις φορές χαρακτήρισε ορθά αυτήν την ενέργεια της Τουρκίας ως «δεύτερη εισβολή». Τι όφειλε να πράξει αμέσως; Πρώτον, να ζητήσει άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Δεύτερον, ο Υπουργός Εξωτερικών να ζητήσει ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟ του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.
Γιατί δεν τα έκαναν; Από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, το Ευρωκοινοβούλιο, η Λευκωσία εισέπραξε μόνο ωραίες δηλώσεις και ανακοινώσεις συμπαράστασης, τις οποίες η Τουρκία έγραψε στα παλαιότερα των πασουμίων της. Γιατί; Διότι έχει τη δύναμη να επιβάλει τις απαιτήσεις της. Ισχύει ξανά η Θουκυδίδεια ωμή επισήμανση: «Ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του το επιβάλλει η αδυναμία του».
Η Τουρκία θα επιβάλει τις αξιώσεις της; Εάν στις επόμενες ημέρες οι διεθνείς πιέσεις και υποδείξεις δεν εισακουστούν από την Άγκυρα, τότε στην Κυπριακή ΑΟΖ θα δημιουργηθούν, χειρότερα από το 1974, τετελεσμένα. Μια τέτοια κατάσταση πραγμάτων θέτει ξανά επί τάπητος το μέγα έγκλημα που όλες σχεδόν οι κυβερνήσεις (με τηn συνέργεια ή και την ανοχή των κομμάτων) διέπραξαν σε βάρος της ασφάλειας του τόπου: Άφησαν την Κύπρο αμυντικά και στρατιωτικά ανοχύρωτη και έρμαιο στις ορέξεις και στην αρπακτικότητα της Τουρκίας.
Είναι γνωστή η ταπεινωτική και εξευτελιστική αποχώρηση της ελληνικής μεραρχίας. Είναι γνωστό υπό ποίες συνθήκες ο θλιβερός Σημίτης εξεβίασε τον Κληρίδη για να μην εγκαταστήσει τους ρωσικούς πυραύλους S-300 στο νησί. Και είναι γνωστές οι εγκληματικές ενέργειες της κυβέρνησης Αναστασιάδη για την αμυντική αποδυνάμωση της Κύπρου μετά και την ανακάλυψη υδρογονανθράκων στις θάλασσές μας.
Οι Ισραηλινοί, μετά την ανακάλυψη φυσικού αερίου στο τεμάχιο Ταμάρ, διέθεσαν αμέσως 700 εκ. δολάρια και σχημάτισαν ειδική δύναμη προστασίας του κοιτάσματος και των εγκαταστάσεων. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη, αντίθετα, φλυαρεί γελοιωδώς ότι η Κύπρος είναι «πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας», αλλά με απογυμνωμένη αμυντικά την Ε.Φ. και διαλυμένη την εφεδρεία!
Παράλληλα, αρνούνται να εξηγήσουν σε ποιες καταβόθρες της κυβερνητικής ασωτίας χάθηκαν δισεκατομμύρια για την άμυνα. Ας μιλήσουν οι αριθμοί: Το 1995, επί προεδρίας Κληρίδη, οι δαπάνες για την άμυνα ανέρχονταν στα 288 εκ. λίρες για να φτάσουν στα 350 εκ. λίρες το 1998 (πριν από τον ενταφιασμό των S-300 στο κρητικό κοιμητήριό τους). Σήμερα, μετά και την δεύτερη τουρκική εισβολή, η κυβέρνηση Αναστασιάδη προβλέπει για το 2019 μόλις 51,8 εκ. ευρώ για την άμυνα, για το 2020 μόνο 34,7 εκ. ευρώ και για το 2021 το γελοίο ποσό των 27,9 εκ. ευρώ.
Διερωτάται κάθε Έλληνας Κύπριος πατριώτης: Αν τα δισεκατομμύρια που εισφέρουμε αξιοποιούνταν για την άμυνα για τη δημιουργία ευπρόσωπης αεροπορίας και ναυτικού, με αμυντικές συμφωνίες με γειτονικές χώρες και την Ελλάδα, ίσως τα πράγματα σήμερα να ήταν διαφορετικά. Ας καθησυχάσουμε τους ψοφοδεείς Κυπραίους: Η ενίσχυση της Ε.Φ. δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε πόλεμο. Μια ισχυρή Ε.Φ., όμως, θα ήταν, καθ’ ομολογίαν και του Προέδρου Αναστασιάδη, ισχυρό χαρτί στις διαπραγματεύσεις.
Τώρα; Ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση εκλιπαρούν για βοήθεια από τους εταίρους και στρατηγικούς συμμάχους μας, αλλά… Ποιος θα εκδιώξει ή θα εξαναγκάσει τον δεύτερο Αττίλα να φύγει από την ΑΟΖ μας; Αν η Τουρκία οδηγήσει τα πράγματα σε πόλεμο, ποιος θα πολεμήσει για χάρη μας; Κανείς! Ούτε καν η Ελλάδα, επειδή η Κύπρος ακόμα προφανώς κείται μακράν… Τώρα, ο Πρόεδρος και τα κόμματα αντιλαμβάνονται το μέγεθος του ανοσιουργήματος και του εγκλήματος που διαπράττουν κατά της αμυντικής θωράκισης του τόπου; Αμφιβάλλουμε… Ξανά επαφίενται στα ανέξοδα ψηφίσματα και στις δηλώσεις συμπαράστασης.              ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: