Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Ο ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΗΘΕΛΕ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ




Ο Τσίπρας χαρακτήρι-σε «ανατριχιαστικά επίκαιρη» την ομιλία του αριστερού ινδάλματος στη Λαμία. Θα θυμήσουμε κι άλλη ομιλία, εξίσου ανατριχιαστική.

Ο Άρης Βελουχιώτης είναι γνωστός σφαγέας και διαχρονικό πρότυπο των κομμουνιστών. Στις 25 Μαρτίου 1943 στη Δεσφίνα Φωκίδας είχε εκφωνήσει λόγο όπου είπε τα ακόλουθα ανθελληνικά:
«Σκοπός μας δεν είναι να χτυπήσουμε τους Γερμανούς και τους Ιταλούς στρατιώτες, γιατί κι αυτοί είναι σαν και εμάς αδέλφια μας και είναι όργανα των διάφορων φασιστών και κεφαλαιοκρατών για τη κατάκτηση και υποδούλωση των λαών και γιαυτό τους έστειλαν εδώ κάτω. Λοιπόν να μην τρέφετε μίσος γι αυτούς. […] Σας φέρνω παράδειγμα πως μας επιβάλλανε στο 1912 και στο 17 και μετά στα 20 να πολεμήσουμε για να κατακτήσουμε τη Μακεδονία και τη Θράκη και τη Μικρά Ασία και να υποδουλώσουμε λαούς σαν τους Βουλγάρους και τους Τούρκους και να ανοίξουμε έτσι ένα άσπονδο μίσος μεταξύ μας, ιδίως με τους Βουλγάρους ενώ τα φυσικά σύνορα της Ελλάδος, δεν είναι πέραν από τον Όλυμπο και μπορούμε πολύ καλά να ζήσουμε χωρίς να έχουμε υποδουλώσει άλλο λαό …
Ο πρώτος μας σκοπός που θα έχουμε μόλις επικρατήσουμε θα είναι να σφάξουμε όλη την
άτιμη φάρα των αξιωματικών του αστικού […].Εμείς τα παιδιά του φτωχού λαού είμαστε ικανοί και αξιωματικοί να γίνουμε και να διοικήσουμε τον τόπο μας. Σύντροφοι, γιατί από τώρα και στο εξής έτσι θα λεγόμαστε, δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε από το λαό. Οι νίκες μας στο Στάλιγκραντ και στο Χάρκοβο μας φέρνουνε μια ώρα αρχύτερα στη πραγματική λεβεντιά. Δεν περιμένουμε τίποτε άλλο από ένα σύνθημα από το Κέντρο για να ξεχυθούμε στα πεζοδρόμια και στους δρόμους, στα μέγαρα και στις πολυκατοικίες τις Αθήνας για να ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα τους λογαριασμούς μας. Από τώρα και στο εξής όλοι πάνω στα πηλίκια σας θα γράψετε με κόκκινα γράμματα «Ερυθρός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός ΕΛΑΣ. Ζωή ή θάνατος».
ΠΗΓΗ: Νικόλαος Αναγνωστόπουλος, «Η Εύβοια υπό Κατοχήν», Τόμος Β΄ Τεύχος Α΄ σελίδες 367 – 368. [Αυτή η ομιλία δημοσιεύτηκε αρχικά στον παράνομο τύπο και συγκεκριμένα στο 4ο φύλλο της εφημερίδας «Πατριώτης», που ήταν όργανο Απελευθερωτικής Επαρχιακής Κίνησης του ΕΑΜ / ΕΛΑΣ].
*Στην εικόνα βλέπουμε το βιβλίο με την ομιλία Βελουχιώτη και το επίμαχο απόσπασμα από την εφημερίδα «Πατριώτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: