Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Τελετή Ορκωμοσίας Οπλιτών 2019 ΕΣΣΟ



 Στις 18 Ιουλίου 2019, πραγματοποιήθηκε η Ορκωμοσία των Οπλιτών της 2019 ΕΣΣΟ ταυτόχρονα σε Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο.
 Η τελετή για τους Στρατεύσιμους του ΚΕΝ Λάρνακος έλαβε χώρα στο στάδιο ΓΣΖ, του ΚΕΝ Λεμεσού στο Τσίρειο στάδιο και του ΚΕΝ Πάφου στο στάδιο Στέλιος Κυριακίδης (πρώην Παφιακό στάδιο).
 Στην τελετή του ΚΕΝ Πάφου παρέστει ο Έντιμος Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης, ενώ στις τελετές των ΚΕΝ Λάρνακας και Λεμεσού ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης και ο Υπαρχηγός της ΕΦ Αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου, αντίστοιχα.
 Ο Υπουργός Άμυνας στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι η νεολαία απέδειξε ότι και συναισθάνεται τις απαιτήσεις των καιρών αλλά και διαπνέεται από φιλοπατρία δηλώνοντας «παρών» όπου η πατρίδα τη χρειάζεται.
 Ο Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, στην Ημερησία Διαταγή του ανέφερε ότι η στρατιωτική θητεία αποτελεί συνταγματική υποχρέωση. Θα πρέπει να θεωρείται ωστόσο ως ένα δικαίωμακαι ιδιαίτερη τιμή που παρέχει τη δυνατότητα στον πολίτη μιας χώρας να υπερασπισθεί και να διασφαλίσει τα ύψιστα αγαθά του ανθρώπου, την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.
 Οι Οπλίτες της 2019 ΕΣΣΟ ολοκληρώνουν με αυτή την τελετή το 1ο στάδιο στρατικοποίησής τους με την περάτωση της βασικής εκπαίδευσης. Στη συνέχεια θα παρουσιασθούν στις μονάδες που τοποθετήθηκαν, όπου θα ακολουθήσει περαιτέρω εκπαίδευση - εξειδίκευση ανάλογα με το Σώμα το οποίο θα υπηρετήσουν.
 Σημειώνεται ότι στην χθεσινή τελετή ορκωμοσίας, τόσο οι νεοσύλλεκτοι όσο και το υπόλοιπο προσωπικό της ΕΦ έφερε την καινούρια στολή παραλλαγής, γεγονός που σηματοδοτεί έτσι τη μετάβαση στη νέα εποχή εμφάνισης της ΕΦ.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ 2019 ΕΣΣΟ

               ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ    ΕΔΩ
23/07/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια: