Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Η πρώτη επίσημη επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών της ΝΔ, Δένδια, στο Ισραήλ


Η πρώτη επίσημη επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών της ΝΔ, Δένδια, στο Ισραήλ
Ο τρόπος με τον οποίο βλέπει την εξωτερική πολιτική η κυβέρνηση Μητσοτάκη φάνηκε από την “ιεράρχηση” με την οποία βλέπουν τις σχέσεις της Ελλάδος με τα κράτη της περιοχής.
Με τη συνάντηση με τον Ισραηλινό Πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν άρχισε την επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, η οποία εξελίσσεται σε ιδιαίτερα εγκάρδιο και παραγωγικό κλίμα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον Ισραηλινό ομόλογό του Ισραέλ Κατζ.
«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ήρθα στο Ισραήλ. Είμαι ευτυχής που είδα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Ρίβλιν» τόνισε ο Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του μετά τις συναντήσεις.
Στην διάρκεια της επισκέψεώς του αναφερόμενος στην Τουρκία δήλωσε: «Πρέπει να δοθεί ένα σαφές μήνυμα προς τους Τούρκους: Ότι είναι απαράδεκτη η παραβίαση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας»
Σε ερώτηση εάν ενισχύουν τη θέση της Ελλάδας και της Κύπρου οι τριμερείς συνεργασίες που είναι σε εξέλιξη και εάν υπήρξε αντίδραση από το Ισραήλ  σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις απάντησε: «Νομίζω καταρχήν ότι αυτονόητα η σχέση της Ελλάδας προς το Ισραήλ λειτουργεί ως σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή. Είναι πάρα πολύ σημαντική και μάλιστα αν λάβει κανείς υπόψη του τις όχι καλές σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία. Από εκεί και πέρα  είναι πάντα χρήσιμη ευκαιρία να εξηγεί κάποιος στους Ισραηλινούς φίλους μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σε σχέση με την τουρκική προκλητικότητα».
Από πλευράς Ισραήλ δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ δήλωση κατά της Τουρκίας για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ …

Δεν υπάρχουν σχόλια: