Σάββατο 17 Απριλίου 2010

ΘΥΜΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟ, 25ΧΡΟΝΟΣ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

http://www.stoxos.gr/


Ο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΕΙ...
...Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την μέριμνα που πρέπει να δείξει η Πολιτεία σε νεαρό σωφρονιστικό υπάλληλο που έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης κατέθεσε στον Υπουργό Δικαιοσύνης την παρακάτω ερώτηση:
Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε προ ημερών (10/3/2010) στη διασταύρωση Κουντουριώτου και Παλαιολόγου στον Κορυδαλλό. Θύμα της εγκληματικής βίας έπεσε 25χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος έξω από το σπίτι του, από αλλοδαπό πρώην κρατούμενο των φυλακών Κορυδαλλού.Ο δράστης μαζί με έναν συνεργό του, λίγο μετά το μεσημέρι, πλησίασε και πυροβόλησε τρεις φορές τον 25χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο που εκείνη την ώρα βρισκόταν στην είσοδο της πολυκατοικίας του στον Κορυδαλλό, μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του και στη συνέχεια εξαφανίστηκε και καταζητείται από την Αστυνομία. Ο σωφρονιστικός υπάλληλος νοσηλεύεται με σοβαρότατα τραύματα, με πιθανότητα μερικής αναπηρίας. Ο Αλβανός δράστης αποφυλακίστηκε τον Μάρτιο του 2009 από το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά και νοσηλεύτηκε στο Δρομοκαϊτειο, ενώ τώρα καταζητείται από την Αστυνομία.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 1. Σε ποιες περιπτώσεις η μέριμνα του Κράτους περιλαμβάνει την υποχρέωσή του να αποζημιώνει πλήρως το θύμα εγκληματικών ενεργειών; 2. Ποια είναι η αποζημίωση που θα λάβει από την Πολιτεία ο συγκεκριμένος σωφρονιστικός υπάλληλος; 3. Ποιο ήταν το σκεπτικό του βουλεύματος με το οποίο αποφυλακίστηκε ο Αλβανός καταζητούμενος; Για ποια αδικήματα κατηγορείτο ο δράστης πριν την τελευταία πράξη του;

Δεν υπάρχουν σχόλια: