Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Προειδοποίηση του Αρχιεπισκόπου


|http://www.sigmalive.com/simerini/politics/256970 14/04/2010 |

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ

Συνάντηση είχε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ζιόσεφ Ντολ. Ο Μακαριότατος εξήγησε στον κ. Ντολ ότι, εάν εγκριθεί και εφαρμοστεί ο κανονισμός για το «εμπόριο», θα τερματιστούν άδοξα οι συνομιλίες, διότι ο τουρκικός στόχος δεν είναι το εμπόριο, αλλά η αναγνώριση του ψευδοκράτους. Και πέραν τούτου, ο Αρχιεπίσκοπος εξήγησε στον κ. Ντολ τη δραματική κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι χριστιανικές εκκλησίες στα κατεχόμενα και κάλεσε τον κ. Ντολ να βοηθήσει για τη διάσωσή τους καθώς και για τη σωστή διάσωση του συνόλου της πολιτιστικής κληρονομιάς, που βρίσκεται στα κατεχόμενα.
Ο κ. Ντολ υποστήριξε ότι πρώτα πρέπει να λυθεί το Κυπριακό και μετά να ενταχθεί η Τουρκία στην Ε.Ε. και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να διασωθεί η πολιτιστική κληρονομιά στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου διότι ανήκει σε όλο τον κόσμο.

Σεμινάριο στην Ευρωβουλή

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο Β θα λάβει σήμερα μέρος σε σεμινάριο με θέμα τις θρησκευτικές ελευθερίες και την πολιτιστική κληρονομιά στην κατεχόμενη Κύπρο. Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Έχει τεθεί υπό την αιγίδα του τέως Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χανς Γκερτ Πέτεριγκ με οικοδέσποινα την ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: